ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΔεν είναι οι βανδαλισμοί μας για επιθεώρηση;

Δεν είναι οι βανδαλισμοί μας για επιθεώρηση;

Δεν είναι οι βανδαλισμοί μας για επιθεώρηση;

Δεν είναι οι βανδαλισμοί μας για επιθεώρηση;

Εδώ και 10 μέρες τουλάχιστον έχει επανέλθει στο Αγρίνιο η γνωστή κατάσταση με το κάψιμο κάδων απορριμμάτων σχεδόν αποκλειστικά γύρω από την περιοχή του Πάρκου και την ενορία του Αγίου Γρηγορίου.

Η παράδοση που έχει αναπτύξει η συγκεκριμένη περιοχή είναι ένα ζητούμενο, όπως και γιατί Πυροσβεστική κι Αστυνομία αδυνατούν να κάνουν κάτι για μια παρέα ή δύο που συστηματικά βανδαλίζει το σχολείο που υπάρχει στην περιοχή, κάνοντας ορμητήριο το ρημαδιό που έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια στο Πάρκο.

Η γενικότερη κατάσταση στην συγκεκριμένη συνοικία είναι σαν να έχει καθιερωθεί άλλωστε, θυμίζοντας ανησυχητικά το πρόσφατο ντοκιμαντέρ της DW στα Εξάρχεια όπου με τους ήχους μπουζουκιού και με εικόνες που μοιάζουν με τον ΕΟΤ την δεκαετία του ’80 εξηγεί την μακρά πορεία αντίστασης και αλληλεγγύης της περιοχής, με τον φόβο μην αλλάξει με το μετρό και… αναπτυχθεί!

Την ίδια στιγμή οι καλλιτέχνες της πόλης, οι διανοούμενοι (;) και όσοι είναι δραστήριοι στον δημόσιο λόγο με ανακοινώσεις κάθε μέρα δεν προβληματίζονται ιδιαίτερα από το φαινόμενο και δεν έχουν να γράψουν κουβέντα για την κουλτούρα του βανδαλισμού σε τοίχους, σήματα της Τροχαίας, δρόμους ή με αφορμές κάποια συμβάντα.

Στην πόλη, για παράδειγμα, παίζει μια επιθεώρηση από το ΔΗΠΕΘΕ εδώ κι εβδομάδες όπου θίγονται διάφορα θέματα που είναι για κράξιμο(εκτός από αυτό που πέφτει στην κυβέρνηση) προς στις τοπικές αρχές, όπως για παράδειγμα το πόσα πολλά “κυκλάκια” έχουμε, δηλαδή “στρογγυλά”, roundabout στον δρόμο…

Ε, περιέργως δεν υπάρχει αναφορά σε καψίματα, κάδους, σπασίματα, βανδαλισμούς, προτομές ευεργετών κομμένες και κλεμμένες. Ίσως δεν θεωρούνται αυτά άξια λόγου ή προβλήματα καθημερινότητας. Όμως οι προτεραιότητες που βάζουμε στο τι τελικά μας ενοχλεί στην ζωή μας αφήνει και το περιθώριο δράσης σε όσους θέλουν να επιβάλλουν την κουλτούρα τους στην πόλη.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Παραιτήθηκε η «Συμμαχία για το Μέλλον» από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ