ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΟι τράπεζες που εξοργίζουν τον κόσμο

Οι τράπεζες που εξοργίζουν τον κόσμο

Οι τράπεζες που εξοργίζουν τον κόσμο

Οι τράπεζες που εξοργίζουν τον κόσμο

Ο μέγας βραχνάς που λέγεται “ελληνικές τράπεζες” δεν έχει πάψει και εδώ σε μια επαρχία σαν το Αγρίνιο το πράγμα είναι πολύ πιο εμφανές. Γιατί τα λεφτά τα έχουν ορισμένοι και οι υπόλοιποι εμφανίζουν πρόβλημα…ρευστότητας.

Οι μαρτυρίες είναι πολλές, όπως και τα κείμενα που γράφονται κατά διαστήματα. Δεν φτάνει που για μια πληρωμή σου ζητάνε προμήθεια για το ηλεκτρονικό τους σύστημα, μπορεί η μεταφορά χρημάτων σε άλλη τράπεζα να αγγίξει ακόμη και τα πέντε ευρώ.

Και μέσα στην ακρίβεια και τα μηδενικά επιτόκια καταθέσεων, αν έχεις πάρει ένα δάνειο με κυμαινόμενο επιτόκιο, θα διαπίστωσες ότι από τον Σεπτέμβριο και μετά πληρώνεις περισσότερα, γιατί απλά οι τράπεζες ανέβασαν τα επιτόκια δανεισμού!

Για παράδειγμα αναγνώστης μας έστειλε ότι για δάνεια που ήταν τον Αύγουστο 110 ευρώ τον μήνα, τον Σεπτέμβριο πήγε στα 111,2, τον Οκτώβριο στο 112 ευρώ και τώρα πάει για ακόμα παραπάνω.

Ακόμη και τα ακατάσχετα που μπορεί να πάρεις από κάποια επιδότηση, αν δεν το κυνηγήσεις μπορεί να βρεθείς εκτεθειμένος. Υπάρχει η περίπτωση ενίσχυσης που δόθηκε σε συγκεκριμένους επαγγελματίες η οποία είναι ευρωπαϊκή και αναφέρει ρητά ο νόμος ότι είναι ακατάσχετη.

Κι όμως, μόλις η διαχειριστική αρχή έβαλε τα χρήματα σε συγκεκριμένο λογαριασμό πολίτη, παρότι αυτός είναι ακατάσχετος, η τράπεζα κράτησε ένα ποσό γιατί… έτσι!

Μετά από ένα τηλέφωνο και μερικές διενέξεις, ο παθών είδε τα λεφτά… τσουπ ξανά στον λογαριασμό του! Με άλλα λόγια, αν δεν μας πάρουν χαμπάρι εμείς κάνουμε τα δικά μας κι ας λέει άλλα ο νόμος. Έτσι όμως δεν κάνουμε δουλειά, θα έχουμε πάλι τα ίδια.

Θα “πιστολιάζει” ο κόσμος τα δάνεια και θα ψάχνουν πάλι για ανακεφαλαιοποιήσεις από το κράτος!

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Οι εκκλησίες στο Αγρίνιο ως στόχοι και η αχαριστία στην αλληλεγγύη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ