ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΟι “υπερσύγχρονες εστίες στο Μεσολόγγι” και οι… καθόλου στο Αγρίνιο!

Οι “υπερσύγχρονες εστίες στο Μεσολόγγι” και οι… καθόλου στο Αγρίνιο!

Οι “υπερσύγχρονες εστίες στο Μεσολόγγι” και οι… καθόλου στο Αγρίνιο!

Οι “υπερσύγχρονες εστίες στο Μεσολόγγι” και οι… καθόλου στο Αγρίνιο!

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου των Πατρών ήταν φιλοξενούμενος το πρωί της Δευτέρας σε γνωστή ραδιοφωνική εκπομπή της Αθήνας. Το θέμα για το οποίο τον κάλεσαν ήταν η ανομία στις εστίες των πανεπιστημίων και το πώς αυτός αντιμετώπισε το φαινόμενο.

Είναι γνωστό ότι ήταν από τους πρώτους που έβαλε μια τάξη στις εστίες στο Πανεπιστήμιό του και δέχθηκε μέχρι και απειλές για την ζωή του γι’ αυτό. Αν, δε, κάποιος συλληφθεί να “ενοικιάζει” το δωμάτιό του αποβάλλεται, ενώ ελαστικότητα υπάρχει μόνο για 20 περιπτώσεις φοιτητών που δεν έχουν δώσει μαθήματα κάποια χρόνια αλλά είναι από πολύ προβληματικές οικογένειες.

Ως εδώ καλά. Για να δείξει όμως ότι οι εστίες αναβαθμίζονται στο Πανεπιστήμιο του οποίου προΐσταται, έφερε ένα και μοναδικό παράδειγμα.

Τις “40 υπερσύγχρονες εστίες που φτιάχνονται στο Μεσολόγγι από το Πανεπιστήμιο και την Περιφέρεια“, όπως είπε.

Κάτι που δεν είναι κακό, όμως θύμισε πολύ έντονα το… Αγρίνιο. Διότι, εδώ στην Συνείδηση είχε αναφέρει ότι το Αγρίνιο έχει πρόβλημα με τις υποδομές του και στο θέμα των τμημάτων και των σχολών – ειδικότερα για την έδρα της Κτηνιατρικής που θα φτιαχτεί -, το έλλειμμα ίσως αποδειχθεί καθοριστικός παράγων για το ακαδημαϊκό μέλλον της πόλης.

Μάλιστα. Δηλαδή, δεν έχουμε υποδομές στο Αγρίνιο αλλά και δεν φροντίζει κάποιος να φτιάξουμε, διότι δεν υπάρχουν κτίρια, δεν έχουμε campus κλπ, κλπ. Αλλά και γιατί όταν σχεδιάζεται κάτι, απλά δεν σχεδιάζεται για εδώ!

Έτσι δεν είναι; Καλά δεν το καταλάβαμε;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Η «χαμένη» επιδότηση του diesel, θα «επιδοτήσει» τον πληθωρισμό;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ