ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΟι πυροσβέστες στον Άγιο Χριστόφορο, τα 16ωρα και τα φίδια!

Οι πυροσβέστες στον Άγιο Χριστόφορο, τα 16ωρα και τα φίδια!

Οι πυροσβέστες στον Άγιο Χριστόφορο, τα 16ωρα και τα φίδια!

Στους πυροσβέστες στον Άγιο Χριστόφορο, τα 16ωρα και τα φίδια αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας “Συνείδηση”. Διαβάστε το αναλυτικά: 

Οι πυροσβέστες στον Άγιο Χριστόφορο, τα 16ωρα και τα φίδια!Μόλις είχε πλησιάσει η «Σ» στο σημείο του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο, όπου βρίσκεται το γνωστό φυλάκιο/παρατηρητήριο απέναντι από την εκκλησία και ένα περίπολο που περνούσε με μικρό βανάκι της Πυροσβεστικής είχε μόλις βρει ένα φίδι!

Το είχε τοποθετήσει σε ένα μπουκάλι νερού και είχε περάσει να το δείξει στους δύο πυροσβέστες που είναι σταθεροί στην βάρδιά τους (με ένα πυροσβεστικό όχημα stand by) πριν το πάει στην υπηρεσία για τα περαιτέρω. Συχνά περιστατικά όλα αυτά στο άλσος της πόλης που φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού, διότι είναι το καταφύγιό της και το πιο παρθένο σημείο της.

Όταν μιλάμε για βάρδια, δε, αναφερόμαστε σε 16 ώρες την ημέρα προτού «μπουν μέσα» όπως το λένε οι πυροσβέστες, προτού δηλαδή συνεχίζουν από τον σταθμό της Πυροσβεστικής στο Αγρίνιο.

Οι φωτογραφίες λιγοστές από τους ίδιους και το αυτοκίνητο και οι συνεντεύξεις να μην επιτρέπονται ούτε μετά από επικοινωνία με τη διοίκηση, η οποία παραπέμπει στο γραφείο Τύπου της υπηρεσίας, περιφερειακά. Δεν επιτρέπονται δηλώσεις και υπάρχουν συγκεκριμένες εντολές καθώς δεν πρόκειται για εποχικούς.

Οι πυροσβέστες στον Άγιο Χριστόφορο, τα 16ωρα και τα φίδια!Σε γενικές γραμμές, η κατάσταση όπως πληροφορείται η «Σ» είναι διαχειρίσιμη, καθώς για τα μέτρα του Αγρινίου οι θερμοκρασίες δεν είναι σε κάποια πρωτοφανή επίπεδα και προς το παρόν η υπηρεσία δεν έχει κληθεί να κάνει διασπορά δυνάμεων σε διάφορα μέτωπα ανά την Ελλάδα.

Αυτό θα είναι και το σοβαρό κριτήριο για φέτος, αφού οι πυρκαγιές άρχισαν από νωρίς φέτος στην Αττική και οι προβλέψεις για «δύσκολο καλοκαίρι» με υψηλές θερμοκρασίες έχει κάνει άπαντες να είναι σε επιφυλακή.

Παρά ταύτα είναι γνωστό ότι η Πυροσβεστική του Αγρινίου δεν έχει ενισχυθεί σε προσωπικό αυτό το καλοκαίρι και μένει να δούμε αν θα καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την άλλη, φαίνεται το σχήμα της υπαγωγής των δασαρχείων στο υπουργείο Περιβάλλοντος φέτος έχει αποδώσει καθώς απλοποιήθηκαν κάποιες διαδικασίες και υπήρξαν καθαρισμοί κατά τόπους, αυτό τουλάχιστον διαπιστώνουν όσοι πυροσβέστες περιπολούν στην περιοχή.

Παρόλα ταύτα, όπως φαίνεται και στην σχετική φωτογραφία, μπορεί να γίνει και καλύτερη δουλειά. Ακόμη και σε σημεία που έχουν κοπεί χόρτα, μπορείς να βρεις κάποιο πλαστικό μπουκάλι ή κάποιο άλλο είδος από υπολείμματα ανθρώπινης δραστηριότητας, φαγητό, ποτό ή άλλη δραστηριότητα…

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Οι πυροσβέστες στον Άγιο Χριστόφορο, τα 16ωρα και τα φίδια!

Οι πυροσβέστες στον Άγιο Χριστόφορο, τα 16ωρα και τα φίδια!

2o ΕΠΑΛ Αγρινίου: Μέχρι την Κρήτη έφτασε η χάρη της ομάδας της ρομποτικής

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ