ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟι ψηφιακοί νομάδες είναι το μέλλον αλλά πώς θα έρθουν στην περιοχή μας;

Οι ψηφιακοί νομάδες είναι το μέλλον αλλά πώς θα έρθουν στην περιοχή μας;

Οι ψηφιακοί νομάδες είναι το μέλλον αλλά πώς θα έρθουν στην περιοχή μας;

Οι ψηφιακοί νομάδες είναι το μέλλον αλλά πώς θα έρθουν στην περιοχή μας;

Μεγάλη είναι η συζήτηση για την εργασία εξ αποστάσεως που λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στις μέρες μας. Όλοι και περισσότεροι κατευθύνονται μακριά από τα αστικά κέντρα με την κακή ποιότητα ζωής προς περιοχές σαν την Αιτωλοακαρνανία (θεωρητικά και υποθετικά) όπου θα μπορούσαν να έχουν μια άλλη ποιότητα ζωής.

Γύρω από το Αγρίνιο υπάρχουν ήδη κάποιες τέτοιες περιπτώσεις κυρίως από αυτοαπασχολούμενους που δραστηριοποιούνται στις επιχειρήσεις, την συμβουλευτική και άλλες σύγχρονες τάσεις.

Υπάρχει έρευνα που λέει ότι το 2035 ίσως οι ψηφιακοί νομάδες να είναι και… ένα δισεκατομμύριο, με άλλα λόγια το 1/10 του παγκόσμιου πληθυσμού να δουλεύει από έναν τόπο που θα μπορούσαν να είναι οι διακοπές του.

Το ερώτημα όμως είναι τι γίνεται με εμάς εδώ στην Αιτωλοακαρνανία και η αφορμή είναι τα νέα που έρχονται από άλλες όμορες περιοχές που επίσης θα μπορούσαν να είναι προορισμός για τους ψηφιακούς νομάδες.

Κι εδώ, λοιπόν, θα βρούμε τους γείτονες “ανταγωνιστές”, ειδικά από τα Γιάννενα που (για όποιον έχει πάει πρόσφατα και το έχει διαπιστώσει) έχουν “ξεφύγει” στις ταχύτητες των δικτύων και την ψηφιακή πρόοδο.

Είναι η τάση της δημαρχίας της περιοχής; Είναι κάποιες επενδύσεις που έγιναν πρόσφατα και το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αποτέλεσε πόλο έλξης;

Όπως και να έχει, αν δεν κάνουμε κάτι τώρα θα μείνουμε σε άλλον ένα τομέα πίσω και θα τρέχουμε μετά από δεκαετίες πίσω από γειτονικές πόλεις, όπως κάνουμε τώρα στα θέματα Υγείας και Παιδείας

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Δύσκολα στεριώνει μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ