ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟι πρόσκοποι ήρθαν στην πιο κατάλληλη στιγμή για το Αγρίνιο!

Οι πρόσκοποι ήρθαν στην πιο κατάλληλη στιγμή για το Αγρίνιο!

Οι πρόσκοποι ήρθαν στην πιο κατάλληλη στιγμή για το Αγρίνιο!

Η πρωτοβουλία του 1ου Συστήματος Προσκόπων του Αγρινίου με την Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτσιμική Ενημέρωση που έφεραν για πρώτη φορά στην πόλη, είχε ως αποτέλεσμα 750 επισκέπτες να έρθει ανέλπιστα ένα πλήθος εντυπωσιακών δραστηριοτήτων σε μια περιοχή που διψά για επισκεψιμότητα και αναγνωρισιμότητα ώστε να γίνει προορισμός

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Περιφέρεια και ο δήμος Αγρινίου ευτυχώς κατάλαβαν την σημασία του γεγονότος και βοήθησαν ενεργά την διοργάνωση όμως πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι το βάρος της όλης διοργάνωσης το σήκωσε το πρόθυμο και κεφάτο “τρέξιμο” των προσκόπων του Αγρινίου.

Η προσφορά στην πόλη, ειδικά σε μια εποχή τέτοιας πολύπλευρης κρίσης, είναι ανεκτίμητη και δεν αφορά μόνο τον πολιτισμό αλλά και αυτούς τους “ψυχρούς” αλλά τόσο πολύ κρίσιμους αριθμούς, που κάποτε περιφρονούσαμε: 750 άνθρωποι στην πόλη, έστω κι αν η διαμονή τους είναι άλλης νοοτροπίας και έγινε στα σχολεία της περιοχής, έφεραν ένα καλοδεχούμενο κεφάλαιο στο Αγρίνιο, πέραν της ζωντάνιας και των νέων ιδεών που έτσι κι αλλιώς θα κουβαλούσαν μαζί τους. Διότι, οι αριθμοί έχουν πολύ μεγάλη σημασία για τους ανθρώπους…

Και καθώς μιλάμε για νέους και δραστήριους ανθρώπους με κοινωνική προσφορά, δεν ξέρουμε τι καλύτερο θα μπορούσε να προκύψει για την πόλη αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα. Ξεναγήσεις, λογοτεχνία, θέατρο, χορός, κόμικς, ταινίες, πολιτισμός, ταυτόχρονα στην πόλη είναι φαινόμενο πολύ σπάνιο στα καθ’ ημάς.

Ο αρχηγός του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αγρινίου Άκης Παπαδήμας ήταν πολύ ικανοποιημένος από τα θετικά σχόλια που αποκόμισε η προσπάθεια. Η πόλη του Αγρινίου θα πρέπει να νιώθει κι εκείνη πολύ ικανοποιημένη και να κοιτάξει να κάνει θεσμό τέτοια γεγονότα.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr