ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΟι ποινές δεν πρέπει να  είναι μόνο για σωφρονισμό

Οι ποινές δεν πρέπει να  είναι μόνο για σωφρονισμό

Οι ποινές δεν πρέπει να  είναι μόνο για σωφρονισμό

Οι ποινές δεν πρέπει να  είναι μόνο για σωφρονισμό

Η χαλαρότητα των ποινών και η τάση του “καταργητισμού” στην Ελληνική Δικαιοσύνη– όπου ομνύουν όλοι οι δήθεν προοδευτικοί νομικοί στην χώρα- έχει φέρει πολλά δεινά.

Κυρίως γιατί δεν καταλαβαίνουν όλοι αυτοί οι τύποι ότι φυσικά ο σωφρονισμός είναι το ζητούμενο όπως και ο ανθρωπισμός αλλά μετράει πολύ οι παραβατικοί και οι εγκληματίες να μην είναι για ικανό διάστημα στον κοινωνικό ιστό. Να γλιτώνουν έστω τα παιδιά, οι γυναίκες, οι αδύναμοι, οι γέροι από αυτούς για ένα διάστημα.

Όταν βλέπεις την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έχει αναλάβει δύσκολες και αντιδημοφιλείς υποθέσεις δικαιωμάτων, να λέει ότι δεν καταλαβαίνει για ποιον λόγο έγιναν οι αλλαγές που έγιναν το 2019 λίγο πριν τις εκλογές, καταλαβαίνεις τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη κοινωνία.

Συνεχώς έρχονται πληροφορίες για εισαγγελικές εντολές έκτισης ποινών με «κοινωνική» εργασία στο δημόσιο, ειδικά στους δήμους.

Άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί για κατά συρροή κλοπές ή για βαριά βία κατά της γυναίκας και του παιδιού τους δεν κάνουν ούτε μία μέρα φυλακή και εκτίουν την ποινή τους με κοινωνική εργασία!

Τι σωφρονισμό αποκτούν οι πρώτοι; Απλά κυκλοφορούν και τσεκάρουν τα επόμενα θύματά τους. Και οι δεύτεροι; Ηρεμούν δήθεν αν “δουλεύουν” κάποιες ώρες ενώ έχουν σπάσει στο ξύλο την οικογένειά τους;

Είναι δυνατόν να μην περνούν έστω  ένα διάστημα στην φυλακή; Να μην…γλιτώνει η κοινωνία έστω λίγα χρόνια από το βάρος της ύπαρξής τους; Ποιον ενδιαφέρουν τα ιδεολογήματα για δικαιώματα στην ζωή των παραβατών όταν έχουν διαπράξει βιαιότητες ή πλήθος αδικημάτων;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Η έλλειψη στους εργάτες γης θα φέρει άλλες εθνικότητες;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ