ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΟι πίνακες, οι τιμές κιλοβατώρας και τα social media έχουν τρελάνει τον κόσμο

Οι πίνακες, οι τιμές κιλοβατώρας και τα social media έχουν τρελάνει τον κόσμο

Οι πίνακες, οι τιμές κιλοβατώρας και τα social media έχουν τρελάνει τον κόσμο

Οι πίνακες, οι τιμές κιλοβατώρας και τα social media έχουν τρελάνει τον κόσμο

Κυκλοφόρησαν παντού χάρτες με την τιμή χονδρικής της μεγαβατώρας σε ευρώ ανά χώρα. Στην Ελλάδα και όλη την κεντρική, ανατολική και βόρεια Ευρώπη έχει ξεπεράσει η τιμή τα 600 ευρώ ανά μεγαβατώρα! Μιλάμε για τιμή χοντρικής.

Πολλοί, λοιπόν, παρατήρησαν ότι Ισπανία, Πορτογαλία, Τουρκία, και οι Σκανδιναβικές χώρες είχαν σχεδόν το ένα τρίτο της χοντρικής τιμής από την Ελλάδα και αλλού.

Και ξεκινούν οι αναλύσεις: Ισπανία και Πορτογαλία έχουν μόνο 10% φυσικό αέριο από την Ρωσία και 45%(!) από τις ΑΠΕ που εμείς τις πολεμάμε όπου τις βρούμε. Η Ισπανία έχει και κάποια πυρηνικά εργοστάσια και φυσικό αέριο από το Μαρόκο. Οι σκανδιναβικές χώρες πολλές ΑΠΕ και ειδικές συμφωνίες με την πετρελαιοπαραγωγό Νορβηγία. Η Τουρκία; Έχει τον Πούτιν και το Αζερμπαϊτζάν

Ισχύουν όλα αυτά; Εξηγούν τα πάντα; Όχι ακριβώς! Βγήκε πριν λίγο ο υπουργός κ. Σκρέκας και είπε ότι η τιμή λιανικής(αυτή που φτάνει στο νοικοκυριό δηλαδή) στην Ισπανία είναι εδώ και 2 μήνες 30% πιο ακριβή από ότι στην Ελλάδα!

Πως γίνεται αυτό όμως; Πως θα το καταλάβει να ηρεμήσει και ο Έλληνας καταναλωτής ότι δεν ήρθε το τέλος; Κανείς δεν ξέρει, άλλα λέει το facebook και (κυρίως) το twitter.

Επίσης, η κυβέρνηση λέει ότι τους τελευταίους μήνες έχει εισπράξει 1,2 δις (!) από τα υπερκέρδη των εταιριών ενέργειας, αυτό το οποίο την κατηγορεί η αντιπολίτευση ότι δεν κάνει! Και μάλιστα λέει ότι θα φορολογήσει αναλογικά και τους προηγούμενους μήνες.

Αν όμως από τον Ιούνιο που πάρθηκε η απόφαση μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί τόσα πολλά αυτό σημαίνει ότι δεν ισχύει εκείνο που κυκλοφορούσε, ότι όλα κι όλα τα “υπερκέρδη” είναι κάπου 900 εκατομμύρια ευρώ.

Τι ισχύει τελικά από όλα αυτά; Και ποιον βολεύει τελικά όλη αυτή η σύγχυση που μπορούν να διοχετεύουν κάποιοι στα κοινωνικά δίκτυα;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Οι υποκλοπές δεν κάνουν τόσο… γκελ στον κόσμο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ