ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΟι περισσότερες ανοιχτές Κυριακές μας έλειπαν!

Οι περισσότερες ανοιχτές Κυριακές μας έλειπαν!

Οι περισσότερες ανοιχτές Κυριακές μας έλειπαν!

Οι περισσότερες ανοιχτές Κυριακές μας έλειπαν!

Όλα τα είχε η Μαριορή για τους εμπόρους, αυτό που έλειπε ήταν να ανοίξει τώρα η κουβέντα για περισσότερες ανοιχτές Κυριακές για τα καταστήματα.

Δεν μπορεί, με τόσα προβλήματα και με κεντρικό θέμα την ακρίβεια και το κόστος ενέργειας, στην κυβέρνηση πρέπει να θέλουν να τσαντίσουν και όσους ακόμα προσπαθούν να κρατηθούν εντός λογικής. Όσους δεν πιστέψουν ότι θα… αναστραφεί ο πληθωρισμός όπως είπε ο πρόεδρος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη!

Διότι, σε τέτοιο περιβάλλον να σε απασχολεί η αύξηση του αριθμού των Κυριακών κατά τις οποίες επιτρέπεται πανελλαδικά να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα, κάτι που εξετάζεται σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ε, δεν έχει λογική.

Η κυβέρνηση, λέει, το είχε εξαρχής στον σχεδιασμό της, αλλά είχε ανασταλεί, καθώς παρεμβλήθηκε η πανδημία και το πολύμηνο κλείσιμο του λιανεμπορίου το 2020 και το 2021.

Και θυμήθηκε να το.. ζεστάνει το ζήτημα τώρα! Μιλάμε για φοβερό timing!

«Πολύ θα θέλαμε να αυξήσουμε τον αριθμό των Κυριακών, αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συγκρουστούμε με σημαντική μερίδα των εμπόρων», επισημαίνουν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη. Μπα, ιδέα σας είναι, πως σας ήρθε στο μυαλό κάτι τέτοιο;

Δεδομένης της άφιξης πολλών ξένων μεγάλων αλυσίδων στην Ελλάδα, η πίεση για πιο ελαστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εντείνεται, αυτό δεν αλλάζει. Παράλληλα κάποιοι συγκεκριμένοι κλάδοι ή οι τουριστικές περιοχές μπορεί να έχουν κάποιο όφελος.

Αλλά οι υπόλοιποι ποιο μήνυμα θα πάρουν αν τεθεί ένα τέτοιο ζήτημα τώρα; Καλά, για το Αγρίνιο δεν το συζητάμε, δεν το αγγίζει καν το άνοιγμα τις Κυριακές.

Απλά θα πέσει νερό στον μύλο όσων θα βγάλουν πάλι φιλιππικούς κατά του συστήματος και απλώς θα στείλει μερικούς Αγρινιώτες για κυριακάτικα ψώνια στην Πάτρα ή στα Γιάννενα.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Οι δήμοι δεν θα έχουν δικαιολογίες να υστερούν στην ψηφιακή μετάβαση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ