ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταOι παραγωγοί ξέρουν γιατί οι τιμές είναι τόσο ψηλές

Oι παραγωγοί ξέρουν γιατί οι τιμές είναι τόσο ψηλές

Oι παραγωγοί ξέρουν γιατί οι τιμές είναι τόσο ψηλές

Oι παραγωγοί ξέρουν γιατί οι τιμές είναι τόσο ψηλές

Όποιον παραγωγό (από τους κανονικούς, εκείνους που καλλιεργούν…) και να ρωτήσεις, θα σου πει ότι οι τιμές που φεύγουν από εκείνους και φτάνουν δεκαπλάσιες στο σούπερ μάρκετ, οφείλονται σε κάθε είδους καρτέλ.

Καρτέλ υπάρχουν στους μεσάζοντες, καρτέλ υπάρχει ακόμη και στους εργάτες που έχουν οργανωθεί με τοπικούς “οπλαρχηγούς” και ξέρουν ότι υπάρχει ανάγκη για χέρια. Κι έτσι ζητούν όσα τους “παίρνει”, κατά το κοινώς λεγόμενο. Διότι το κράτος δεν μπορεί να βρει έναν τρόπο να πηγαίνουν ούτε για 100 μεροκάματα τόσοι και τόσοι που απλά…κάθονται επιδοτούμενοι στα χωριά.

“Αν δίνουν σε εμένα 18 λεπτά στα πορτοκάλια και μετά τα πουλάνε 1,20 στα σούπερ μάρκετ, χωρίς κάποια συσκευασία, εμένα θα με κάνουν να μην μαζέψω, να τα αφήσω στα δέντρα. Κι αυτό θα έχει ακόμα πιο ακριβό προϊόν ως αποτέλεσμα γιατί το κενό θα έρθει να το καλύψει αυτός που τα έχει μέσα στα ψυγεία για αυτό τον λόγο”, λέει ένας παραγωγός με πολλά στρέμματα.

Οι παραγωγοί, λοιπόν, τα ξέρουν όλα αυτά τα κόλπα, ξέρουν γιατί εκείνοι παίρνουν ψίχουλα και το προϊόν τους το βλέπουν πανάκριβο ακόμα και στη λαϊκή.

Το πρόβλημα όμως, όπως λένε, είναι ότι έρχονται οι διάφοροι από τα υπουργεία και βγάζουν λόγο, αντί να ακούνε αυτούς που ξέρουν.

Και, μάλιστα, προεκλογικά είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Οι φάκελοι με τα αιτήματα Φαρμάκη στον Μητσοτάκη

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ