ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΟι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 9 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη – Ενεργειακές εγκαταστάσεις επλήγησαν στο Κρίβιι Ριχ

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 9 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη – Ενεργειακές εγκαταστάσεις επλήγησαν στο Κρίβιι Ριχ

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 9 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη – Ενεργειακές εγκαταστάσεις επλήγησαν στο Κρίβιι Ριχ

Η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας κατέρριψε εννέα από 14 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη διάρκεια νυκτερινής επίθεσης, από την οποία επλήγη ενεργειακή υποδομή στην πόλη Κρίβιι Ριχ, ανακοίνωσαν σήμερα η Πολεμική Αεροπορία και περιφερειακοί αξιωματούχοι.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση μέσα σε δύο ημέρες εναντίον της πόλης Κρίβιι Ριχ στην κεντρική Ουκρανία, η οποία είναι η γενέτειρα του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο δήμαρχος Ολεξάντρ Βικούλ δήλωσε πως επλήγησαν ενεργειακές εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση χιλιάδων ανθρώπων.

Σε μερικές συνοικίες διακόπηκαν επίσης η υδροδότηση και η θέρμανση, σε συνθήκες θερμοκρασιών κάτω από το μηδέν. Νοσοκομεία έθεσαν σε λειτουργία γεννήτριες για να μπορέσουν να ηλεκτροδοτηθούν, δήλωσε ο δήμαρχος.

Η Πολεμική Αεροπορία ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Σαχίντ καταρρίφθηκαν πάνω από τέσσερις περιφέρειες στην κεντρική και τη νότια Ουκρανία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

 

Πηγή: ertnews.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ