ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟι οπαδικές μάχες του Πάσχα – Οι vegan υπερασπιστές των αρνιών και οι κρεατοφάγοι της Μεγάλης Παρασκευής

Οι οπαδικές μάχες του Πάσχα – Οι vegan υπερασπιστές των αρνιών και οι κρεατοφάγοι της Μεγάλης Παρασκευής

Οι οπαδικές μάχες του Πάσχα – Οι vegan υπερασπιστές των αρνιών και οι κρεατοφάγοι της Μεγάλης Παρασκευής

Οι οπαδικές μάχες του Πάσχα – Οι vegan υπερασπιστές των αρνιών και οι κρεατοφάγοι της Μεγάλης Παρασκευής

Έχουν οπαδοποιηθεί τα πάντα σε αυτή τη χώρα και ο δικαιωματισμός έχει περάσει σε άλλα επίπεδα, που και ο υπερπληθωρισμός δεν αρκεί για να τα χαρακτηρίσει.

Οι vegan διαμαρτυρήθηκαν στην πλατεία του Συντάγματος για το σούβλισμα του αρνιού την ημέρα του Πάσχα, ένα έθιμο με το οποίο διαφωνούν.

Οι συγκεντρωθέντες σχημάτισαν σειρές και κρατούσε ο καθένας ένα πλακάτ, που διαμαρτύρονταν κατά της κρεατοφαγίας, ενώ κάλεσαν τους πολίτες να αντιταχθούν στο έθιμο.

Εμείς που νομίσαμε ότι vegan είναι αυτός που επιλέξει να είναι αυστηρά χορτοφάγος, τελικά κάναμε λάθος. Vegan είναι αυτός τελικά που θέλει να επιβάλλει την επιλογή του στους άλλους.

Και σήμερα σειρά έχουν οι άθεοι που διοργανώνουν «Φανερό Δείπνο» με άφθονη κατανάλωση κρεατικών, θέλοντας να αντιταχθούν και να προκαλέσουν ουσιαστικά όσους χριστιανούς επιλέγουν να νηστεύουν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα μάλιστα είναι διαφορετικά καθώς μιλάμε για κάτι που ακουμπά θρησκευτικά θέματα.

Οι άθεοι, βέβαια, αν ασφυκτιούν σε ένα ορθόδοξο και δυτικό Κράτος, όσο είναι τέτοιο η Ελλάδα, θα μπορούσαν να πάνε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, στη Ντόχα του Κατάρ ή στην Τεχαράνη του Ιράν και να αρχίσουν να ψήνουν γουρουνόπουλα την περίοδο του Ραμαζανιού

Αμφότεροι μάλλον δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτές τις πρακτικές απλώς ετεροπροσδιορίζονται –και αυτό είναι το πιο light σχόλιο που μπορούμε να κάνουμε- τη στιγμή που κανείς δεν τους εμποδίζει να κάνουν τις επιλογές τους, είτε στις διατροφικές τους συνήθειες, είτε στα  θρησκευτικά θέματα.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Οι οπαδικές μάχες του Πάσχα - Οι vegan υπερασπιστές των αρνιών και οι κρεατοφάγοι της Μεγάλης Παρασκευής

Οι κυβερνήσεις δεν μετρούν ποτέ τις απώλειες μόνο τα… ψίχουλα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →