ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟι… μπούκες στα χωράφια και τα κτήματα των Αγρινιωτών ρίχνουν την ποιότητα ζωής

Οι… μπούκες στα χωράφια και τα κτήματα των Αγρινιωτών ρίχνουν την ποιότητα ζωής

Οι… μπούκες στα χωράφια και τα κτήματα των Αγρινιωτών ρίχνουν την ποιότητα ζωής

Αν υπάρχει μια χαρά για όσους κατοικούν στην περιοχή μας είναι η ονομαζόμενη «ποιότητα ζωής» χάριν της διεξόδου, που έχουν προς τα χωράφια ή τα οικόπεδά τους.

Κάνουν μια ψυχοθεραπεία από την ίδια την πόλη, σκάβουν τον κήπο τους, θυμούνται το χωριό τους, βγάζουν τα κηπευτικά τους, ποτίζουν τις ελιές για το λάδι τους.

Δυστυχώς, κάποιοι δεν τους αφήνουν να χαρούν αυτόν τον ημιαστικό-ημιαγροτικό παράδεισο, που τόσο πολύ τους κάνει να μην νιώθουν εγκλωβισμένοι. Κάποιοι συστηματικά επισκέπτονται συγκεκριμένα χωράφια και κτήματα κοντά εκεί που ζουν και κλέβουν.

Με θράσος, λόγω της ατιμωρησίας, μπαίνουν και την μία κλέβουν ένα χορτοκοπτικό, την άλλη κάποιοι καύσιμο, την άλλη ένα κλαδευτήρι! Οτιδήποτε, αρκεί να πάρουν κάτι! Όχι ότι θα τους αποφέρει κάποιο κέρδος, συχνά είναι πιο άνετοι οικονομικά από εκείνους που κλέβουν, άλλωστε άλλα είναι τα έξοδα κάποιου που έχει παιδιά και τους παίρνει παπούτσια και άλλα εκείνου που δεν τον νοιάζει, αν τα παιδιά του είναι ξυπόλητα…

Πρόκειται για κάτι καθιερωμένο. Χθες πάλι στο Αγρίνιο δύο «νεαροί ημεδαποί», όπως πρέπει να αποκαλούνται υποχρεωτικά, ένας 17 κι ένας 19 θα έκαναν τη ζωή κάποιου μαρτύριο, αλλά συνελήφθησαν άμεσα. Και μπράβο στην Αστυνομία. Αλλά ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Σε λίγες μέρες θα είναι πάλι στον… αγώνα κόβοντας φράχτες και περιφράξεις.

Το γνωστό «κάτι πρέπει να γίνει» δεν αρκεί πλέον. Η τοπική κοινωνία μέσω της Δημοτικής Κοινότητας και των εκπροσώπων της πρέπει να μαζευτεί και να κάνει προτάσεις, που θα πάνε στο δημοτικό συμβούλιο και στον εισαγγελέα.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Covid-19: Νέα κρούσματα, επαναλοιμώξεις και 46 θάνατοι – Σταθερή η Αιτωλοακαρνανία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr