ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΟι μπάρες στο νέο δρόμο Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης απέκλεισαν τα χωράφια (εικόνες)

Οι μπάρες στο νέο δρόμο Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης απέκλεισαν τα χωράφια (εικόνες)

Οι μπάρες στο νέο δρόμο Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης απέκλεισαν τα χωράφια (εικόνες)

Οι μπάρες στο νέο δρόμο Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης απέκλεισαν τα χωράφια όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, στην οποία η Περιφέρεια αναφέρει: “Θα βρεθεί λύση με το νέο Διευθυντή της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων”.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Το έργο του αυτοκινητόδρομου Αγρίνιο- Καρπενήσι έχει πολλά επεισόδια ακόμη για να φτάσει σε αίσιο και ολοκληρωμένο τέλος, πλην όμως υπάρχουν και στα διάφορα κομμάτια του θέματα που δυσκολεύουν την ζωή αρκετών πολιτών που βρίσκονται στις παρυφές του.

Για παράδειγμα, το κομμάτι που πρόκειται να παραδοθεί τους επόμενους μήνες(κι έχει ήδη καθυστερήσει από το Υπουργείο, προκαλώντας ακόμη κι ευρωπαϊκές αντιδράσεις) στον αστικό ιστό του Αγρινίου, από το σημείο «Όνειρο» και ειδικά στην περιοχή του Σχίνου, έχει αφήσει αρκετές περιουσίες  αποκλεισμένες και χωρίς πρόσβαση!

Τον Ιούνιο μπήκαν οριστικά οι μπάρες που προβλέπονται σε έναν κλειστό αυτοκινητόδρομο όπως ο συγκεκριμένος, πλην όμως αρκετοί πολίτες πλέον δεν μπορούν να πάνε στα χωράφια ή τα οικόπεδά τους, με αποτέλεσμα να χρειάζεται ακόμη και να σκαρφαλώνουν πάνω από περιφράξεις σε άλλα σημεία!

Ένας αριθμός από αυτούς τους πολίτες αναζήτησε λύσεις κι απευθύνθηκε  σε μηχανικό, προκειμένου να υπάρξει μια μελέτη στα χέρια των ενδιαφερόμενων  που θα έδειχνε την ανάγκη τους για πρόσβαση και το επείγον των διαδικασιών. Συνέταξαν έναν φάκελο και τον απέστειλαν στην Περιφέρεια, αφότου ενημερώθηκαν ότι εκεί πρέπει να αναζητηθεί η λύση, με τη διαφορά ότι η τελευταία μάλλον δεν κρίνει ως ενδεδειγμένη τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Μετά από επικοινωνία της «Σ» με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων της Περιφέρειας Θανάση Μαυρομμάτη, οι πληροφορίες συντείνουν στο ότι υπάρχει μια θετική εξέλιξη στο όλο θέμα καθώς ο νέος Διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών, Δημήτρης Αναγνώπουλος, έχει ενημερωθεί για το ζήτημα μετά από σχετική εντολή του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη.

«Μπορώ να πω ότι οι συγκεκριμένοι πολίτες ίσως δεν είχαν αντιληφθεί το τι προβλέπεται να γίνει, παρά τη διαρκή δημοσιότητα, διότι ένα τέτοιο έργο περνάει από διαβούλευση, από δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, από εγκρίσεις με πολύ απαιτητικές διαδικασίες και δεν είχαμε κάποια όχληση μέχρι πρόσφατα. Πιθανόν να ακολούθησαν λάθος διαδρομή, να απευθύνθηκαν σε κάποιον που δεν είχε αρμοδιότητα να τους καθοδηγήσει. Ενημερώθηκα πριν κάτι από λιγότερο από έναν μήνα και άμεσα ενημέρωσα το Νεκτάριο Φαρμάκη και με εντολή του αναζήτησα λύση στο Υπουργείο Υποδομών. Το έργο Αγρίνιο – Καρπενήσι ανήκει σε αυτό, η μελέτη του, η έγκρισή του, τα χρήματα, τα πάντα, δεν έχει σημασία ότι η υπηρεσία που το εποπτεύει είναι στην Πρέβεζα. Μάλιστα, έχει καθυστερήσεις από παλιότερα και πρέπει να τρέξει, ώστε να παραδοθεί το συγκεκριμένο κομμάτι σε τρεις μήνες, διότι ήδη αναμένονται πρόστιμα κλπ. Η θετική εξέλιξη είναι ότι ο νέος Διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών,  Δημήτρης Αναγνώπουλος, είναι εξαιρετικά δραστήριος, συζητήσιμος και με θέληση να βοηθήσει στο θέμα. Τον ενημερώσαμε και ήδη ζήτησε φωτογραφικές απεικονίσεις και χιλιομετρικά σημεία για να βρει λύση».

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρομμάτη υπάρχουν δύο εκδοχές για την λύση που θα δοθεί: είτε θα προλάβει ο κ. Αναγνώπουλος να ζητήσει την σύνταξη διορθωτικής μελέτης- που είναι το πιο καλό αλλά πιο δύσκολο σενάριο, διότι τέτοια έργα δύσκολα αλλάζουν τόσο κοντά στην περίοδο παράδοσης- είτε, αφού το κομμάτι αυτό ολοκληρωθεί, η Περιφέρεια θα δημιουργήσει κάποιες εξόδους εκ των υστέρων χωρίς νέα μελέτη.

Αυτό το τελευταίο σενάριο θα σήμαινε ότι το τωρινό πρόβλημα πρόκειται να παραμείνει και για τους επόμενους τρεις μήνες. Από την άλλη, από τη στιγμή που το θέμα δεν ανακινήθηκε εδώ και τέσσερα χρόνια, όταν ξεκίνησε η κατασκευή του τμήματος του κλειστού αυτοκινητόδρομου, τώρα απαιτείται  το ύστατο διάστημα υπομονής.

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Διαδικασίες εξπρές για τις νέες ταυτότητες, μόνο με «τσιπαρισμένη» τα ταξίδια

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ