ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟι μόνιμοι φωνακλάδες, τα social media και ο μικρόκοσμός τους…

Οι μόνιμοι φωνακλάδες, τα social media και ο μικρόκοσμός τους…

Οι μόνιμοι φωνακλάδες, τα social media και ο μικρόκοσμός τους…

Όπως και πριν την εποχή των μνημονίων, όταν ο δημοσιογραφικός και πνευματικός κόσμος απέτυχαν να αντιληφθούν και να προειδοποιήσουν τον κόσμο ότι χρεοκοπούσαμε ως χώρα, έτσι και τώρα πολλά θεωρήσαμε δεδομένα αλλά προέκυψαν αλλιώς.

Για παράδειγμα η παραδοχή ότι οι νέοι ψηφίζουν αριστερά κι έχουν τον Βαρουφάκη (!) ως τρίτη επιλογή δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά.

Με 31,5% έναντι 28,8%, η Νέα Δημοκρατία νίκησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην ηλικιακή κατηγορία των ψηφοφόρων 17-24 ετών, όπως προκύπτει από τις μετρήσεις της εταιρείας δημοσκοπήσεων ALCO, που παρουσιάστηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Κώστα Παναγόπουλο, στον Alpha.

Πιο αναλυτικά, οι νέοι 17-24 ετών ψήφισαν: ΝΔ: 31,5%, ΣΥΡΙΖΑ: 28,8%, ΠΑΣΟΚ: 10,5%, ΚΚΕ: 6,4%, ΜέΡΑ25: 5%, ΕΛ.ΛΥ.: 5,9%, άλλο κόμμα: 11,9%.

Καμία σχέση, με άλλα λόγια. Όπως καμία σχέση και το ποιος θα πάει και ποιος όχι στην κάλπη. Τελικά 3% πάνω από τις προηγούμενες εκλογές πήγε να ψηφίσει, κι όμως εκείνοι που ήθελαν ανατροπές και αλλαγές δεν κατάφεραν να πείσουν.

Τα ίδια και με το πού θα πάνε οι “ορφανές” ψήφοι της Χρυσής Αυγής. Οι περισσότεροι από όσους στις εκλογές του 2019 είχαν ψηφίσει τη Χρυσή Αυγή και αναμενόταν να κατευθυνθούν στους Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη είτε μετακινήθηκαν στο νεοσύστατο κόμμα Νίκη είτε στην Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, που αύξησε τη δύναμή της σε σύγκριση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές από 3,70% το 2019 σε 4,48% σε αυτές τις εκλογές.

Αυτό αποδεικνύεται από τα πανομοιότυπα ποσοστά αυτών των κομμάτων ή της αύξησής τους στις περιοχές όπου η Χ.Α. έπαιρνε μεγάλα ποσοστά. Τζίφος κι εδώ, με άλλα λόγια.

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι όλοι πρέπει να πάψουμε να ασχολούμαστε τόσο πολύ με τον ψεύτικο μικρόκοσμο των social media και τις ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις της πλάκας και να ακούσουμε τον πραγματικό κόσμο κι όχι τους φωνακλάδες!

Οι ηττημένοι της Κυριακής ήταν εκείνοι που δεν κατάλαβαν ότι ο κόσμος δεν ήθελε κάποιον να τους θυμίζει μόνιμα τα δεινά των κρίσεων και μια ζοφερή πραγματικότητα παντού.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Έτσι γίνονται οι επενδύσεις, όπως στον Ασπρόπυργο, όχι όπως στο Πλατυγιάλι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ