Οι μαθητές «έφτιαξαν» την Άνοιξη στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου (εικόνες)

Οι ξεχωριστές δημιουργίες έδωσαν άλλο χρώμα στο χώρο ενώ τα δέντρα γέμισαν από ξύλινες φωλιές πουλιών

4o dimotiko-agrinio-6

Στα Οικολογικά Σχολεία εντάχθηκε φέτος το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου με τους μαθητές της Α΄ και Ε΄ Τάξης, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους, να εκπονούν το πρόγραμμα: «Η αυλή του σχολείου μάς ενώνει».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, στο πλαίσιο του προγράμματος,  το σχολείο συνεργάστηκε με γεωπόνο της περιοχής, ο οποίος επισκέφθηκε το 4ο Δημοτικό και παρουσίασε στους μαθητές και στις μαθήτριες, τις τεχνικές και τους τρόπους φυτέματος με βιωματικό τρόπο. 

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο “ΖΕΛΙΟΣ ΓΗ” όπου έγινε περιήγηση στον λαχανόκηπο, με τα παιδιά να μπαίνουν για τα καλά στο ρόλο του κηπουρού. Ο κάθε μαθητής σκάλισε, φύτεψε, πότισε και φρόντισε φυτά και λαχανικά της επιλογής του.

Προκειμένου να υλοποιηθούν οι δράσεις που οι δάσκαλοι είχαν συναποφασίσει με τους μαθητές, συστήθηκε Περιβαλλοντική Επιτροπή με σκοπό την επεξεργασία ποικίλων θεμάτων. Η Διεύθυνση του Σχολείου και οι εκπαιδευτικοί του ήρθαν σε επαφή με φορείς της πόλης, με σκοπό τη συνεισφορά και τη βοήθεια στη δημιουργία ενός μικρού κήπου στο χώρο του σχολείου.

Με την αρωγή της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Αγρινίου, ένας μικρός χώρος στο προαύλιο του σχολείου καθαρίστηκε και προετοιμάστηκε για να γεμίσει από λουλούδια, θάμνους και μικρά δεντράκια. Στην υλοποίηση της δράσης, το 4ο Δημοτικό φιλοξένησε τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι με μεγάλη χαρά συμμετείχαν ενεργά μαζί με τα παιδιά, δημιουργώντας μια όμορφη ανοιξιάτικη γωνιά!

Παράλληλα τα δέντρα του σχολείου γέμισαν από ξύλινες φωλιές πουλιών που κατασκευάστηκαν από τους μαθητές σε συνεργασία με ξυλουργό της περιοχής. Ξεχωριστή η ιδέα των μαθητών να δώσουν χρώμα στους άσπρους τοίχους της αυλής, με όμορφα σχέδια και δημιουργίες!

Σκοπός των παραπάνω δράσεων, είναι η συνεπής καλλιέργεια θετικής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς, η προώθηση της συνεργασίας μαθητών/τριών- εκπαιδευτικών-φορέων και η μετατροπή του προαυλίου σε ένα καθαρό, όμορφο, φιλικό περιβάλλον για όλους!

Δείτε το πριν και το μετά: 

Το πριν και το μετά