ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟι κότες, οι φτωχοί, οι Έλληνες και τα εμβλήματα στα κόμματα

Οι κότες, οι φτωχοί, οι Έλληνες και τα εμβλήματα στα κόμματα

Οι κότες, οι φτωχοί, οι Έλληνες και τα εμβλήματα στα κόμματα

Στις εκλογές τον άλλο μήνα θα κατέβουν 50 κόμματα, ζωή να ‘χουν! Δήλωσαν συμμετοχή 38 κόμματα, 10 συνασπισμοί κομμάτων και 2 μεμονωμένοι υποψήφιοι. Διπλάσια κόμματα από την προηγούμενη φορά και διπλάσιοι συνασπισμοί κομμάτων! Πλέρια Δημοκρατία!

Ποιος ξέρει γιατί, άραγε; Ίσως η απλή αναλογική να παρεξηγήθηκε λίγο… Εντάξει, το κόμμα Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. δεν τρομάζει κανέναν πια, έχουμε άλλα, πιο φρέσκα όπως το κόμμα των Φτωχών!

Το 2019 είχαν κοπεί 4 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων, επειδή είτε δεν προσκόμισαν τα αναγκαία έγγραφα, είτε ανέκυψε ζήτημα δικαιώματος χρήση του τίτλου του κόμματος ή ακόμη και για άλλους τυπικούς λόγους.

Έτσι, το 2019 είχαν συμμετάσχει στις εκλογές 20 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων. Το 2015 είχαν δηλώσει συμμετοχή 26 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων. Είχαν κοπεί 7 κόμματα και τελικά συμμετείχαν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 και διεκδίκησαν την ψήφο των Ελλήνων, 14 κόμματα και 5 συνασπισμοί κομμάτων (συνολικά 19).

Τώρα το ενδιαφέρον πέφτει στο τι θα γίνει με το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη “Έλληνες“, στο οποίο φέρεται να έχει τα ηνία ο Δημήτρης Χατζηλιάδης, απόστρατος ταξίαρχος και πρώην καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και το ΕΑΝ του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Αναστάσιου (Τάσου) Κανελλόπουλου.

Αν κοιτάξεις προσεκτικά όμως θα δεις και δύο άλλες πολύ ενδιαφέρουσες ιδιαιτερότητες. Είναι η πρώτη φορά που τόσα πολλά πράγματα έχουν στο όνομά τους την λέξη “Έλληνας”, “ελληνικό” κλπ. Μέχρι και το… λευκό έχει ονομασία “ελληνικό λευκό”! Ίσως με διπλάσιο αμονιαζόλ!

Το δεύτερο… αξιοθαύμαστο και μοναδικό, που δείχνει την ελληνική ιδιαιτερότητα, είναι το ποσό των κομμάτων που έχουν ως έμβλημα το σφυροδρέπανο! Μετρήσαμε κάπου 8 κόμματα με τέτοιοι έμβλημα, συν τουλάχιστον άλλα τρία κόμματα που δεν έχουν σφυροδρέπανο αλλά εμφορούνται από ιδέες σχετικές με αυτό!

Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μιλάμε για παγκόσμια πρωτοτυπία. Για να είμαστε πιο ακριβείς στις ευρωπαϊκές χώρες συνήθως δεν υπάρχει ούτε ένα κόμμα με αυτό το έμβλημα. Ειδικά στην Ανατολική Ευρώπη

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Ψάχνει ακόμη δύο γυναίκες ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ