ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟι καθηγητές μετατοπίζουν την ευθύνη της επιλογής εμβολίου στον πολίτη;

Οι καθηγητές μετατοπίζουν την ευθύνη της επιλογής εμβολίου στον πολίτη;

Οι καθηγητές μετατοπίζουν την ευθύνη της επιλογής εμβολίου στον πολίτη;

Οι καθηγητές μετατοπίζουν την ευθύνη της επιλογής εμβολίου στον πολίτη;

Το ζήσαμε σε κάποια φάση στη διάρκεια του lockdown με τους ειδικούς να λένε στα κανάλια την προσωπική του γνώμη για τα μέτρα της πανδημίας, ποια και πότε πρέπει να αρθούν.

Τώρα το ζούμε με τα εμβόλια της AstraZeneca και Johnson&Johnson, με αφορμή την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να απαγορεύσει το πρώτο εμβόλιο στις ηλικίες κάτω των 60.

Επιτείνοντας σε ακραίο βαθμό τη σύγχυση γύρω από τα εμβόλια. Δεν είναι δυνατόν να ακούγονται ελαφρά τη καρδία όλες αυτές οι αντικρουόμενες απόψεις.

Βγήκε μια καθηγήτρια χθες στην τηλεόραση και είπε ότι οι γυναίκες κάτω των 50 δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της J&J, αλλά να επιλέγουν mRNA εμβόλια.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών όμως δεν έχει δώσει καμία τέτοια σύγχυση για το εμβόλιο της Johnson&Johnson…

Το άλλο επίσης τρομερό είναι οι οδηγίες της ανάμειξης τον εμβολίων, οι οποίες είναι πάλι προσωπικές απόψεις και όχι οδηγίες των αρμοδίων Αρχών της χώρας.

Εάν π.χ. έκανες την πρώτη δόση της AstraZeneca μπορείς να κάνεις το δεύτερο της Pfizer και τη τρίτη δόση, η συμπληρωματική, με της J&J…

Είναι δυνατόν το θέμα σε μια κρίσιμη καμπή του εμβολιαστικού προγράμματος να αντιμετωπίζεται με τόση ελαφρότητα; Μήπως απλά προσπαθούν να μετατοπίσουν την ευθύνη της επιλογής εμβολίου στον πολίτη που δεν έχει τις ειδικές γνώσεις να κρίνει…;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Θα υπερασπιστεί κάποιος τη νομιμότητα;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr