ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΟι καλές σχέσεις Κυβέρνησης και Εκκλησίας και η διχοτόμηση της Μητρόπολης

Οι καλές σχέσεις Κυβέρνησης και Εκκλησίας και η διχοτόμηση της Μητρόπολης

Οι καλές σχέσεις Κυβέρνησης και Εκκλησίας και η διχοτόμηση της Μητρόπολης

Οι καλές σχέσεις Κυβέρνησης και Εκκλησίας και η διχοτόμηση της Μητρόπολης

Στα πολλά και διάφορα που λέγονται σε τοπικό επίπεδο για την πρόταση της Εκκλησίας για διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας μπορεί να δώσει κανείς αρκετές ερμηνείες. Όμως το όλο θέμα και το αν θα υλοποιηθεί η πρόταση της Εκκλησίας για διχοτόμηση ή όχι, δεν παύει να είναι και κεντρικό. Δηλαδή να αφορά το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Αρχιεπισκοπή.

Εδώ λοιπόν αξίζει να σταθεί κανείς στο γεγονός ότι το τελευταίο νομοσχέδιο του Υπουργείου που ρύθμιζε και εκκλησιαστικά ζητήματα –και στο οποίο δεν περιελήφθη η διχοτόμηση της Μητρόπολης όπως φημολογούνταν- έφτασε στις σχέσεις Κυβέρνησης και Εκκλησίας στο ζενίθ τους, παρά το γεγονός ότι δεν «πέρασε» η Μητρόπολη.

Και αυτό γιατί με το νομοσχέδιο αυτό νομιμοποιήθηκαν περίπου 3.500 ιερείς, οι οποίοι μισθοδοτούνταν ήδη από το Δημόσιο αλλά δεν είχαν οργανική θέση και έτσι δεν είχαν ρυθμιστεί τα ασφαλιστικά, εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά τους.

Με την τακτοποίησή τους ένα μεγάλο και πάγιο αίτημα της Εκκλησίας ικανοποιήθηκε και την ίδια ώρα η Κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει την προπαγάνδα ότι προσέλαβε ιερείς αντί για γιατρούς.

Γιατί λοιπόν τώρα η Κυβέρνηση να ρισκάρει να ακούσει τα ίδια για αύξηση των Μητροπολιτών, αν προχωρήσει συναινέσει στη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας; Και γιατί η Εκκλησία να επιμένει μετ’ επιτάσεως στην πρότασή της για διχοτόμηση, όταν έχει μια κυβέρνηση που την ικανοποιεί στα μεγάλα αιτήματά της…; Αξίζει τον κόπο η ρήξη τρόπον τινά για μια επαρχιακή Μητρόπολη;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Πρέπει να έρθει κρίση για να σβήνουν τα φώτα στο Δημόσιο όταν φεύγουν

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ