ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟι «ΕΣΠΑτζήδες» χαλάστηκαν με το δωρεάν Μηχανισμό

Οι «ΕΣΠΑτζήδες» χαλάστηκαν με το δωρεάν Μηχανισμό

Οι «ΕΣΠΑτζήδες» χαλάστηκαν με το δωρεάν Μηχανισμό

Οι «ΕΣΠΑτζήδες» χαλάστηκαν με το δωρεάν Μηχανισμό

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση που ακολούθησε την παρουσίαση του Μηχανισμού Στήριξης της Επιχειρηματικότητας, που δημιούργησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και παρουσιάστηκε προχθές στο Αγρίνιο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεγάλος αριθμός επαγγελματιών από διάφορους κλάδους, αλλά και εκπρόσωποι των φορέων τους. Στη συζήτηση που έγινε μεταξύ άλλων καταγράφηκε και μια μικρή ενόχληση των λεγόμενων «ΕΣΠΑτζήδων», που από την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενδεχομένως θα χάσουν πελάτες.

Και αυτό γιατί ο εν λόγω μηχανισμός θα προσφέρει εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες στους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες της περιοχής. Συμβαίνουν αυτά σε μια οικονομία…

Όμως από την άλλη μετά από δέκα χρόνια μνημονίων και δύο χρόνια πανδημίας και γνωρίζοντας ότι η πλειονότητα των επιχειρήσεων είναι ατομικές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που έχουν «πιεστεί» παρά πολύ και το κόστος μιας μελέτης ή ενός business plan είναι για αυτές πολύ μεγάλο ή και δυσθεώρητο ρίσκο, γιατί να μην έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν μια πρόταση σε ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για μια επιδότηση;

Θα ήταν σαν να παραδεχόμασταν ότι οι πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα… Αν θέλουμε να χάσουμε την επαφή με την πραγματικότητα, μπορούμε να το παραδεχτούμε.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Δυσκολεύεται ο Μπακογιάννης να κλείσει ραντεβού, σκέψου εμείς…

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr