ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΟι ένστολοι έχασαν την δικαστική μάχη στο ΣτΕ για το νέο μισθολόγιο

Οι ένστολοι έχασαν την δικαστική μάχη στο ΣτΕ για το νέο μισθολόγιο

Οι ένστολοι έχασαν την δικαστική μάχη στο ΣτΕ για το νέο μισθολόγιο

Απέρριψε ως απαράδεκτες τις αιτήσεις ενστόλων που ζητούσαν την ακύρωση της από 19.7.2017 πράξης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών

Οι ένστολοι έχασαν τη δικαστική μάχη με την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για το νέο αναμορφωμένο μισθολόγιο τους.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με μια σειρά πέντε αποφάσεών της απέρριψε ως απαράδεκτες τις αιτήσεις ενστόλων που ζητούσαν την ακύρωση της από 19.7.2017 πράξης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών που αφορά το νέο αναμορφωμένο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με νέους βασικούς μισθούς και νέα επιδόματα.
Κατά την άποψη της πλειοψηφίας της Ολομέλειας του ΣτΕ κρίθηκε ότι η προσβαλλόμενη πράξη είναι απλή ερμηνευτική εγκύκλιο των διατάξεων του ν. 4472/2017 και δεν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, αλλά και «δεν σκοπεί να εισαγάγει νέες ρυθμίσεις για τα ζητήματα του νέου μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και δεν έχει κανονιστικό χαρακτήρα».

Συνεπώς, καταλήγει η πλειοψηφία, αποτελεί, «απλή ερμηνευτική εγκύκλιο προς τις αναφερόμενες στον πίνακα αποδεκτών υπηρεσίες, στερούμενη εκτελεστού χαρακτήρα».

Κατόπιν αυτών, η Ολομέλεια του ΣτΕ με τις υπ΄ αριθμ. 309-313/2021 αποφάσεις της απέρριψε ως απαράδεκτες τις αιτήσεις ακύρωσης:

1. Της Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.),
2. Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (Π.Ο.Σ.Υ.Φ.Υ.),
3. Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.Α.Σ.Υ.),

4. Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.),
5. Του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής 2000 και
6. Συνολικά 417 αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., αποφοίτων του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.).

protothema.gr

Μελίνα Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr