ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΟι εκπαιδευτικοί Π.Ε. Μεσολογγίου καταγγέλλουν το Υπουργείο για τις συγχωνεύσεις και τους υποβιβασμούς σχολικών μονάδων

Οι εκπαιδευτικοί Π.Ε. Μεσολογγίου καταγγέλλουν το Υπουργείο για τις συγχωνεύσεις και τους υποβιβασμούς σχολικών μονάδων

Οι εκπαιδευτικοί Π.Ε. Μεσολογγίου καταγγέλλουν το Υπουργείο για τις συγχωνεύσεις και τους υποβιβασμούς σχολικών μονάδων

Η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεσολογγίου Κωστής Παλαμάς καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας, για τις συγχωνεύσεις και τους υποβιβασμούς σχολικών μονάδων (Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων) που προχώρησε σήμερα 17 Ιουλίου στην καρδιά του καλοκαιριού με τη δημοσίευση υπουργικής απόφασης στο ΦΕΚ Αριθμ. Φ.10/90544/MA/Δ1 τόσο στον Δήμο Μεσολογγίου όσο και στον νομό Αιτωλοακαρνανίας αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Επιστρέφουμε σε εποχές ‘’Διαμαντοπούλου’’ όπου Σχολικές Μονάδες καταργούνται εν μια νυκτί μη λαμβάνοντας υπόψιν τις προτάσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας αλλά και της Δ/νσης Π.Ε. Αιτ/νιας!

Συγκεκριμένα στον Σύλλογό μας συγχωνεύονται το 3/θ Δ.Σ. Μάστρου με 33 μαθητές με το 3/θ Δ.Σ. Γουριάς με 30 μαθητές σε ένα 4/θ Δημοτικό Σχολείο με έδρα τη Γουριά !!! Αναφέρουμε πως για την συγχώνευση και τον υποβιβασμό υπήρξε αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεσολογγίου!

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις μεταβολές των Σχολικών Μονάδων που έγιναν παραλείποντας τις εκπαιδευτικές μαθησιακές προτεραιότητες, όχι προς όφελος των μαθητών, που πρέπει να παρέχει η δωρεάν δημόσια εκπαίδευση σ’ έναν χώρο που προάγεται

γνώση και πολιτισμός και δημιουργώντας συνθήκες εργασιακής
ανασφάλειας για μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Επιλέγεται για ξεκάθαρα οικονομικούς λόγους η καθημερινή μετακίνηση δεκάδων μαθητών και η περικοπή θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων από το Υπουργείο Παιδείας!

Καλούμε την Υπουργό Παιδείας να ανακαλέσει άμεσα αυτές τις μεταβολές των σχολικών μονάδων που έγιναν στα πλαίσια του εξορθολογισμού του κόστους της εκπαίδευσης και να ενισχύσει την δημόσια εκπαίδευση με μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών και ΟΧΙ με συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς των σχολικών μονάδων.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους βουλευτές του νομού μας να παρέμβουν σχετικά για την απόσυρση αυτής της υπουργικής απόφασης.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr