ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟι δουλειές κρατιούνται με τη δουλειά

Οι δουλειές κρατιούνται με τη δουλειά

Οι δουλειές κρατιούνται με τη δουλειά

Όχι στην επέκταση του ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα της Ναυπάκτου λέει η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας, με το επιχείρημα ότι καταστρατηγεί το ωράριο των εμποροϋπαλλήλων

Το θέμα «πέρασε» πρόσφατα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση φυσικά να καταψηφίζει. Το τουριστικό ωράριο στα εμπορικά  καταστήματα θα είναι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 10 βράδυ (Δευτέρα έως και Σάββατο) για όλο τον Αύγουστο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για την εφαρμογή του τουριστικού ωραρίου ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπάκτου έχει και την συναίνεση του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας. Η Λαϊκή Συσπείρωση φυσικά έχει το δικαίωμα να διατηρεί τη δική της, διαφορετική, άποψη. Όμως τα επιχειρήματά της είναι σε κάποιες περιπτώσεις σαθρά.

«Οι μόνοι ωφελημένοι από αυτή την απόφαση θα είναι τα πολυκαταστήματα και οι μεγάλες αλυσίδες του εμπορίου, που με αυτό το μέτρο θα ενισχύσουν τη θέση τους, συγκεντρώνοντας ακόμα μεγαλύτερο μέρος του τζίρου των αυτοαπασχολούμενων και ξεζουμίζοντας καθημερινά τους εργαζόμενους» λέει χαρακτηριστικά η Λαϊκή Συσπείρωση.

Όμως η πραγματικότητα είναι λιγάκι διαφορετική. Οι αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα και στη Ναύπακτο και στο Αγρίνιο και παντού έχουν ήδη διευρυμένο ωράριο και αυτό σίγουρα σε κάποιο βαθμό παίζει ρόλο στο να παίρνουν σε σχέση με τα τοπικά καταστήματα το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας.

Η διεύρυνση του ωραρίου αντιθέτως ενισχύει τα τοπικά καταστήματα έναντι των αλυσίδων. Εξάλλου μιλάμε μόνο για τον πλέον τουριστικό μήνα σε μια τουριστική περιοχή. Που είναι το κακό, να είναι περισσότερο ανοικτά τα καταστήματα ιδίως φέτος, που όλη η οικονομία έχει πληγεί από τον κορονοϊό; Που είναι το κακό να δουλέψει κάποιος περισσότερο για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας; Οι δουλειές κρατιούνται με τη δουλειά και όχι με κλειστά τα καταστήματα…

Εφημερίδα Συνείδηση

Διακοπή νερού στο Λεσίνι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr