ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟι διαρροές της ΝΔ στους αγρότες την προβληματίζουν πολύ

Οι διαρροές της ΝΔ στους αγρότες την προβληματίζουν πολύ

Οι διαρροές της ΝΔ στους αγρότες την προβληματίζουν πολύ

Όλοι το ξέρουν ότι οι αγρότες αποτελούν ένα προνομιακό εκλογικό πεδίο για τη ΝΔ, αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι στις εκλογές του 2019 το κυβερνών κόμμα είχε πάρει 48% (!) στον αγροτικό κόσμο.

Είναι, λοιπόν, φυσιολογικό το να επεκτείνονται τα μπλόκα και να κινδυνεύει και κανένας υπουργός να φάει ξύλο (ήδη στον Άδωνη έπεσε ένας καφές έξω από το υπουργείο του σήμερα…) δεν είναι κάτι που μπορεί να το αγνοήσει η ΝΔ. Γι’ αυτό και βγήκε τόσο μπροστά ο Μητσοτάκης… .

Η φθορά έχει αρχίσει όμως και οι εκλογές είναι κοντά όπου τα κόμματα που δεν γουστάρουν την Ε.Ε. αναμένεται να ενισχυθούν κι αυτό είναι κάτι που αναμένεται να κάνει θραύση στον αγροτικό ειδικά κόσμο.

Να τονίσουμε μόνο ότι την ώρα οι αγρότες πολιορκούν τις Βρυξέλες και τις γερμανικές πόλεις συζητιούνται όλα τα μείζονα θέματα, με κυριότερο αν θα συνεχίσει η Ευρώπη να στηρίζει την Ουκρανία ή θα μπορέσει ο Όρμπαν να βοηθήσει τον φίλο του τον Πούτιν. Συμπτωματικό να είναι;

Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία του exit poll για τις εκλογές του Ιουνίου είναι αποκαλυπτικά: η ΝΔ πήρε 42,6% σε γεωργούς/κτηνοτρόφους/αλιείς. Ο ΣΥΡΙΖΑ  καταποντίστηκε με 13,4%, και μάλιστα έχασε τη δεύτερη θέση από το ΠΑΣΟΚ, που πέτυχε 13,7%. Αυτός που ανέβηκε δραματικά και πλέον μετριέται στα σημερινά γκάλοπ σχεδόν στο 11% στους αγρότες είναι ο Βελόπουλος!

Όλοι το ξέρουν από τώρα ότι τόσο το ΚΚΕ όσο και ο Βελόπουλος διεκδικούν μεγαλύτερη μερίδα από την αγροτική ψήφο και έχουν διείσδυση, ειδικά στους νομούς της Θεσσαλίας.

Είναι βέβαιο ότι θα ανεβούν καθώς θεωρείται ότι είναι τα δύο κόμματα που εκφράζουν καλύτερα τον αντιευρωπαϊσμό και ειδικά την αντίθεση στην λεγόμενη αγροτική πολιτική.

Το μόνο που περιμένουν όλοι να δουν είναι το πόσο μεγάλη θα είναι η ενίσχυσή τους. Και μάλλον θα εκπλαγούν άπαντες…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αγωνιστικός και με επίπεδο ο Κοτοπούλης της ΟΑΣ στην κουβέντα με τον Μητσοτάκη

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ