ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟι διαφορετικές οπτικές της προκοστολόγησης

Οι διαφορετικές οπτικές της προκοστολόγησης

Οι διαφορετικές οπτικές της προκοστολόγησης

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου μεταξύ άλλων εγκρίθηκε η σχετική έκτακτη επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου για  απολυμάνσεις  και λοιπές ενέργειες αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού. Αυτή ανέρχεται σε 35.000 ευρώ και αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη έκτακτη επιχορήγηση, αφού έχει προηγηθεί και άλλη.

Δεν θα σταθούμε στο αν είναι λίγα ή πολλά τα χρήματα. Εκείνο έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι οι σχολικές επιτροπές  προκοστολόγησαν τις απολυμάνσεις των σχολικών μονάδων. Αυτή η προκοστολόγηση έχει ως εξής: Η Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Αγρινίου στις  24.000€ για τα  119 σχολικά κτίρια και η Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  Δήμου Αγρινίου στις  11.000€   για τα  39 σχολικά κτίρια.

Η απλή μέθοδος των τριών όπως καταλαβαίνετε καταρρίπτεται… Αν 39 σχολικά χρειάζονται 11.000 ευρώ για να απολυμανθούν, τα 119 λογικά θα χρειάζονταν τα τριπλά χρήματα, όμως εν προκειμένω θα απαιτηθεί κάτι τις παραπάνω από τα διπλά… Οπότε γίνεται εξοικονόμηση. Βεβαίως εξαρτάται και η οπτική των πραγμάτων. Αν πάρουμε ως βάση ότι 119 κτίρια χρειάζονται 24.000 για να απολυμανθούν, τότε η απολύμανση των 39 κτιρίων είναι κάπως «αλμυρή»….

Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr