ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟι απέναντι “Αιώνα της Τουρκίας” κι εμείς “όχι αυτοδύναμες κυβερνήσεις”;

Οι απέναντι “Αιώνα της Τουρκίας” κι εμείς “όχι αυτοδύναμες κυβερνήσεις”;

Οι απέναντι “Αιώνα της Τουρκίας” κι εμείς “όχι αυτοδύναμες κυβερνήσεις”;

Στην Ελλάδα πολλοί φωστήρες πρέπει να είναι ευχαριστημένοι. Το “better the devil you know” που λένε οι Αγγλοσάξονες, δηλαδή “καλύτερα το κακό που το γνωρίζεις” σε ελεύθερη μετάφραση, μας προέκυψε στη Τουρκία.

Ένας τύπος που ευαγγελίζεται τον “Αιώνα της Τουρκίας” και είναι συνοδοιπόρος του Πούτιν, προέκυψε και πάλι παντοδύναμος. Εδώ στην Ελλάδα οκτώ (αρ.8) κόμματα, μέσα κι έξω από την Βουλή, προσπαθούν να ΜΗΝ έχει η Ελλάδα δυνατή κυβέρνηση.

Ήταν και 29 Μαΐου εμείς θυμόμαστε την Άλωση για την οποία ελάχιστα γνωρίζουμε, όπως ότι όταν έπεφτε η Κωνσταντινούπολη δεν ήταν η πρωτεύουσα μίας αυτοκρατορίας αλλά μία πόλη-κράτος με ορισμένα εδάφη στην Πελοπόννησο, μια Αυτοκρατορία σε κατάπτωση.

Της οποίας ο γιος προηγούμενου Αυτοκράτορα, ο Μανουήλ, είχε ενισχύσει τους… Οθωμανούς ως αναγκαστικό δώρο για να υπάρχει ειρήνη, όταν εκείνοι πολεμούσαν να πάρουν το τελευταίο βυζαντινό κάστρο, την Φιλαδέλφεια!

Παρηκμασμένη δημογραφικά δεν είχε ούτε γηγενή στρατό για να υπερασπιστεί τα τείχη της, ενώ ο λαός, ο κλήρος και οι ευγενείς είχαν αποδεχθεί την μοίρα τους και διχάζονταν μόνο για το εάν η σκλαβιά θα έρθει από τους δυτικούς χριστιανούς ή από τους Οθωμανούς. Οι Έλληνες της Πόλης δεν πολεμούσαν εκτός λίγων εξαιρέσεων, γιατί γίνει μοναχοί ή δημόσιοι υπάλληλοι, αν σας θυμίζει τίποτε…

Οι βασικοί υπερασπιστές της Πόλης την ημέρα που έπεσε ήταν Γενουάτες, από την Γένοβα δηλαδή! Ενώ η βασική φρουρά του Αυτοκράτορα ήταν Βαράγγοι πολεμιστές. Βίκινγκς από τον βορρά δηλαδή!

Ας κάνει κάποιος μια αντιπαραβολή στο σήμερα. Σίγουρα θα πουν οι γνωστοί…ξυπνητζήδες των αμφιθεάτρων: “Σιγά το Βυζάντιο και τον κίνδυνο για Άλωση αν δεν κάνει κυβέρνηση ο Κυριάκος, βρε!”.

Το βέβαιο είναι ότι ο Ερντογάν το πανηγύρι για την εκλογή του το έστησε στην Αγία Σοφία Δευτέρα 29 Μαΐου, ενώ εμείς πολεμάμε να μην έχουμε καμιά… παντοκρατορία Μητσοτάκη!

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Τελικά ποιο ποσοστό πρέπει να πάρει κάποιος για να έχει πλειοψηφία;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ