ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΟι ανεμβολίαστοι, το Νοσοκομείο Αγρινίου και η απώλεια ενός ανθρώπου

Οι ανεμβολίαστοι, το Νοσοκομείο Αγρινίου και η απώλεια ενός ανθρώπου

Οι ανεμβολίαστοι, το Νοσοκομείο Αγρινίου και η απώλεια ενός ανθρώπου

Οι ανεμβολίαστοι, το Νοσοκομείο Αγρινίου και η απώλεια ενός ανθρώπου

Στις 26 Αυγούστου 2021, η μητέρα μου Ειρήνη Καλύβα, πάσχουσα από ΧΑΠ (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια), κατ’ εντολήν του προσωπικού της παθολόγου διακομίστηκε επειγόντως στο Νοσοκομείο Αγρινίου, με αιτιολογία «υπερκαπνία» , δηλαδή αυξημένη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα.

 

Η πάσχουσα λόγω της ασθένειας της ήταν σε μόνιμη οξυγονοθεραπεία και η ιδιώτης πνευμονολόγος που την παρακολουθούσε δεν αντελήφθη την κρισιμότητα της κατάστασης της. Εισήχθη στην παθολογική πτέρυγα και της τοποθετήθηκε συσκευή – μάσκα C-PAP και φάνηκε να καλυτερεύει η κατάσταση της. Την επόμενη μέρα (Παρασκευή), αναζήτησα την πνευμονολόγο του νοσοκομείου, για να ενημερωθώ για την πορεία της υγείας της μητέρας μου και η απάντηση που πήρα ήταν, ότι δεν γνωρίζουν πότε θα την επισκεφθεί, καθότι είναι διαρκώς στην πτέρυγα Covid.

Το Σάββατο κατάφερα να εντοπίσω στο διάδρομο μια εξουθενωμένη και εκνευρισμένη πνευμονολόγο, η οποία με ένταση μου απάντησε ότι είναι διαρκώς στην πτέρυγα Covid με ανεμβολίαστους νοσούντες και να περιμένω, γιατί δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Κάποια στιγμή έγινε και η επίσκεψη και διαπίστωσα ότι ΔΕΝ είχε ενημερωθεί απ’ την ιδιώτη πνευμονολόγο που παρακολουθούσε τη μητέρα μου, ενώ η τελευταία μου το είχε υποσχεθεί.

Μέσα σ’ αυτό το χάος, επικοινώνησα με άλλον ιδιώτη πνευμονολόγο και αφού του εξέθεσα την κατάσταση , μου συνέστησε συσκευή – μάσκα Bi-PAP, ως ενδεδειγμένη για την περίπτωση και αντικατάσταση αυτής που της χορηγήθηκε στο νοσοκομείο. Απευθύνθηκα στον κύριο Τσέτσο (είδη οξυγονοθεραπείας), ο οποίος μου υποσχέθηκε ότι θα την φέρει μετά το μεσημέρι της επόμενης μέρας (Κυριακής ), διότι προφανώς ήταν η τελευταία διαθέσιμη και έπρεπε να την αποστειρώσει.

Στο μεταξύ την Κυριακή η μητέρα μου υποτροπίασε και προς το μεσημέρι, παρουσία των τριών παιδιών της, των εφημερευόντων παθολόγων και του νοσηλευτικού προσωπικού, χωρίς και πάλι πνευμονολόγο, μελάνιασε, το οξυγόνο της έπεσε πολύ χαμηλά και οι παρόντες άρχισαν να μας συλλυπούνται για το μοιραίο που έρχονταν.

Εκείνη τη στιγμή μπήκε στο θάλαμο ο υπάλληλος του κ. Τσέτσου με τη νέα συσκευή – μάσκα και με επιμονή, καθότι οι παρόντες γιατροί αντιδρούσαν σε κάτι τέτοιο, συνέδεσε τη νέα συσκευή και η ασθενής άρχισε πάλι να παίρνει το χρώμα της και το οξυγόνο της να ανεβαίνει.

Δυστυχώς η μητέρα μου τις επόμενες μέρες ανέβασε υψηλό πυρετό, εμφάνισε λοίμωξη του αναπνευστικού και κατέληξε μια βδομάδα αργότερα. Ο λόγος που απευθύνομαι στο αναγνωστικό κοινό μέσω της εφημερίδας σας, δεν είναι άλλος παρά να προτρέψω τους ανεμβολίαστους συντοπίτες μας, να τρέξουν να εμβολιαστούν.

Η μητέρα μου δεν είχε καμία φροντίδα από την πνευμονολόγο του νοσοκομείου, γιατί κατά δήλωση της ήταν διαρκώς στην πτέρυγα covid με 34 ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ νοσούντες και ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να παρέχει τις υπηρεσίες της και εκτός covid.

Με τιμή,

Στράτος Καλύβας

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Παραιτήθηκε η Ε. Γιαννιά από τη θέση της Συντονίστριας Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ – Συνάντηση με τον Ν. Φαρμάκη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ