ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΟδοντιατρικός Σύλλογος Αγρινίου: Πως θα λειτουργούν τα οδοντιατρεία από την Δευτέρα

Οδοντιατρικός Σύλλογος Αγρινίου: Πως θα λειτουργούν τα οδοντιατρεία από την Δευτέρα

Οδοντιατρικός Σύλλογος Αγρινίου: Πως θα λειτουργούν τα οδοντιατρεία από την Δευτέρα

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αγρινίου ενημερώνει για την επαναλειτουργία των οδοντιατρείων βάσει των οδηγιών που

εκπόνησε η επιτροπή ειδικών για τον Covid-19, ο ΕΟΔΥ και η ΕΟΟ

Από την Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 τα οδοντιατρεία σε όλη τη χώρα επαναλειτουργούν σε ένα όμως διαφορετικό περιβάλλον, λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των οδοντιάτρων και των ασθενών αλλά και για να αποτραπεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα. Ενημερώνουμε το κοινό ότι τα οδοντιατρεία στην πόλη μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα θα λειτουργούν με τα νέα μέτρα προστασίας που μας έχουν συστηθεί.

Σε αυτή την νέα πραγματικότητα η συνεργασία γιατρού και ασθενούς είναι καίριας σημασίας. Συστήνουμε λοιπόν στους ασθενείς:

1) Πριν προσέλθουν στον οδοντίατρο να επικοινωνούν μαζί του τηλεφωνικά για να κλείσουν ραντεβού και να δώσουν ένα σύντομο ιστορικό. Τονίζεται ότι δεν προσερχόμαστε στον οδοντίατρο όταν έχουμε συμπτώματα έστω και ήπια (βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο), αλλά αναβάλλουμε για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.
Εξυπακούεται ότι ενημερώνουμε τον οδοντίατρό μας αν είχαμε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ή αν κάποιος στην οικογένειά μας είχε νοσήσει από κορωνοϊό.

2) Προσερχόμαστε μόνοι μας στο οδοντιατρείο (χωρίς συνοδό) για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός (με εξαίρεση τα μικρά παιδιά). Πρέπει ο ασθενής όταν προσέρχεται στο ιατρείο να φορά μάσκα μιας χρήσης και να απολυμαίνει τα χέρια του με απολυμαντικό υγρό που θα υπάρχει στο χώρο υποδοχής κάθε οδοντιατρείου. Σε περίπτωση που στο χώρο υποδοχής υπάρχουν άλλοι ασθενείς συστήνουμε να αποχωρίσετε για λίγο και να επιστρέψετε όταν θα ειδοποιηθείτε τηλεφωνικά από το γιατρό σας ότι είναι έτοιμος να σας δεχθεί.

Αγαπητοί συμπολίτες, όλοι οι οδοντίατροι είναι ενήμεροι για το νέο πρωτόκολλο λειτουργίας και κατάλληλα προετοιμασμένοι ώστε να κάνουν ότι είναι δυνατόν για την παροχή οδοντιατρικής περίθαλψης σε περιβάλλον ασφαλές για τους ίδιους και τους ασθενείς τους (όπως άλλωστε πάντοτε συμβαίνει). Από εσάς ζητάμε να τηρείτε τα προαναφερθέντα για το καλό όλων μας.

Για το ΔΣ του ΟΣΑ

Ο Πρόεδρος                                                    Η Γεν. Γραμματέας
Τσιτσέλης Ιωάννης                                           Χειμώνα Ελένη

Δυτική Ελλάδα: Αποκαρδιωτικά τα αποτελέσματα των σημερινών ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ. – Μόλις 5 παραβάσεις!!!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr