ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΟδηγός ταξί που συνελήφθη στο μπλόκο μιλάει στην “Σ”

Οδηγός ταξί που συνελήφθη στο μπλόκο μιλάει στην “Σ”

Οδηγός ταξί που συνελήφθη στο μπλόκο μιλάει στην “Σ”

Καταγγέλει απαράδεκτες μεθόδους της αστυνομίας

Ολοκληρώνεται σήμερα με την απολογία των υπόλοιπων οδηγών ταξί η υπόθεση που απασχόλησε και την κοινή γνώμη στο Αγρίνιο καθώς τα μπλόκο της αστυνομίας στην Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο την Τρίτη, οδήγησε στην σύλληψη 8 οδηγών ταξί από την Αιτωλοακαρνανία. Το θέμα είχε παρουσιάσει αποκλειστικά η εφημερίδα “Σ”, στο φύλλο της Τετάρτης, αναφέροντας και τις πρώτες στιγμές που βίωσαν οδηγοί και επιβάτες, που βρέθηκαν χωρίς να το καταλάβουν στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Περάμου.
Στο σημερινό φύλλο της “Σ”, ένας εκ των συλληφθέντων οδηγών ταξί, μιλά για την περιπέτεια που βίωσε υπό τις χειρότερες συνθήκες με την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας. Καταγγέλλει τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν και αναφέρει συγκεκριμένα “Επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο οι αστυνομικοί και οι μέθοδοι που χρησιμοποίησαν ήταν απαράδεκτες. Ανάγκασαν τους επιβάτες να αδειάσουν τα πράγματά τους, υπέστησαν μια ταλαιπωρία μεγάλη χωρίς να φταίνε σε τίποτα. Μια επιβάτης μάλιστα με Αλτσχάιμερ μετέβη σε νοσοκομείο της Αθήνας, το “Έλενα Βενιζέλου”, με περιπολικό. Άλλη περίπτωση αφορούσε επιβάτη που τον μετέφερε περιπολικό στο σπίτι του στην Αθήνα. Σε τι σημείο φτάσαμε. Είμαι οικογενειάρχης με δύο παιδιά και ποτέ μου δεν είχα φανταστεί ότι θα είχα υποστεί αυτή την ταλαιπωρία. Μας είχαν χωρισμένους, αφού τα κρατητήρια της Ελευσίνας δεν είχαν χώρο για όλους, στην Μάνδρα, τα Μέγαρα και την Ελευσίνα. Στο κελί είμασταν μαζί με Πακιστανούς και υποστήκαμε όλοι μια ταλαιπωρία με χειροπέδες. H αστυνομία είχε απαράδεκτη συμπεριφορά και επέδειξε υπερβολικό “ζήλο”, ο τρόπος που μας μιλούσαν και έγιναν όλα ήταν εφιάλτης.”
Το μόνο δεδομένο είναι η ψυχική και σωματική ταλαιπωρία που υπέστησαν οι οδηγοί αλλά και η αναστάτωση σε μια διαδρομή που αποδείχτηκε εφιάλτης, δημιουργώντας παράλληλα και ερωτήματα για την συμπεριφορά των αστυνομικών,που όπως καταγγέλλει ο συγκεκριμένος οδηγός αλλά και συνάδελφοί του, λειτούργησε με τον πλέον αυταρχικό τρόπο.

Άλκης Αποστολόπουλος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr