Όχι και ρεμπέσκέδες, μάλλον χαϊβάνια

Ρεμπέσκέδες ίσως να μην είμαστε, αλλά με τέτοια εξωτερική πολιτική και μάλιστα με διακομματική συναίνεση, περισσότερο με χαϊβάνια μοιάζουμε…

Όχι και ρεμπέσκέδες, μάλλον χαϊβάνια

Ο ρεμπεσκές  είναι ο ανεπρόκοπος, ο τεμπέλης.

Και το ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το ζήτημα με τα Σκόπια δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσει ρεμπεσκέ, όταν έδειξε τόση σπουδή για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, υποτίθεται ότι θα έλυνε μια για πάντα τα προβλήματα με τη βόρεια γείτονα χώρα. Επομένως η Ντόρα Μπακογιάννη μάλλον κάτι άλλο ήθελε να πει και μπερδεύτηκε. Και πώς να μην μπερδευτεί κανείς με όλα αυτά που συμβαίνουν στην εξωτερική πολιτική τις τελευταίες ημέρες.

Ο Ράμα από την Αθήνα θέτει θέμα Τσάμηδων, οι Σκοπιανοί πολιτειακοί παράγοντες επικαλούνται δήθεν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού για να μιλούν όπως θέλουν και να λένε τη χώρα τους «Μακεδονία» σκέτο. Ενώ ο Ερντογάν συνεχίζει να μιλά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη, όταν υποτίθεται ότι μετά από τις περσινές διπλές εθνικές εκλογές και τη συζήτηση για τα αποτελέσματα στη Ροδόπη με το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, θα είχαμε βάλει τουλάχιστον ένα «φρένο» στην επιδίωξη της Τουρκίας να οικειοποιηθεί τη μουσουλμανική μειονότητα.

Ρεμπέσκέδες ίσως να μην είμαστε, αλλά με τέτοια εξωτερική πολιτική και μάλιστα με διακομματική συναίνεση, περισσότερο με χαϊβάνια μοιάζουμε…

"Ο κ. Γεραπετρίτης έχει πει ότι τα μνημόνια πρέπει να ψηφιστούν, αλλά αν το κάνουμε τώρα, θα δείξουμε περίπου ότι κάτι φοβόμαστε, δεύτερον ότι ετεροπροσδιοριζόμαστε και να μας κάνει τη χάρη ο κ. Κασσελάκης να κάνουμε την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος και όχι μια ετεροπροσδιορισμένη εξωτερική πολιτική. Εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες", διευκρίνισε.

"Το ποιοι είναι "ρεμπεσκέδες" και ποιοι όχι, το αποκάλυψε η ίδια η κ. Μπακογιάννη, στη συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, όταν παραδέχτηκε την πενταετή, σκόπιμη, κωλυσιεργία της κυβέρνησης και του κόμματός της σε ό,τι αφορά την κύρωση των τριών μνημονίων που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

Εφημερίδα "Συνείδηση"

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μάθανε πως είμαστε μπόσικοι, θυμήθηκαν και τη Μπουμπουλίνα!

Το θέμα για την Ελλάδα είναι να δει ποιος κινεί τα νήματα στις συντονισμένες κινήσεις εναντίον της