ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο«Όχι food pass μόνο για τις αλυσίδες τροφίμων» – Διαμαρτύρονται και οι κρεοπώλες του Αγρινίου

«Όχι food pass μόνο για τις αλυσίδες τροφίμων» – Διαμαρτύρονται και οι κρεοπώλες του Αγρινίου

«Όχι food pass μόνο για τις αλυσίδες τροφίμων» – Διαμαρτύρονται και οι κρεοπώλες του Αγρινίου

«Όχι food pass μόνο για τις αλυσίδες τροφίμων» – Διαμαρτύρονται και οι κρεοπώλες του Αγρινίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία αναφέρει επίσης πως θέτουν ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού και ζητούν ο καταναλωτής να είναι ελεύθερος να επιλέξει  που θα διαθέσει το επίδομά του. Τι αναφέρει ο Πρόεδρος των Κρεοπωλών του Αγρινίου Βασίλης Παπαθανάσης

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στα συναρμόδια υπουργεία σχετικά με την χορήγηση του food pass, του επιδόματος των 200 ευρώ για την αγορά τροφίμων.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέσω της οποίας τονίζεται πως αν η εξαργύρωση του food pass περιλαμβάνει μόνο τις αλυσίδες τροφίμων, τότε ο κλάδος των κρεοπωλών απαξιώνεται τελείως και πλέον θα τίθεται ξεκάθαρα ζήτημα ανταγωνισμού, αθέμιτου μάλιστα, καθώς ο καταναλωτής θα «κατευθύνεται» σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες από την ίδια την κυβέρνηση.

Η εν λόγω επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης και στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και στην ΓΣΕΒΕΕ, με σκοπό να γίνει ευρέως γνωστή η στόχευση της διαμαρτυρίας των κρεοπωλών και το αίτημα τους, να διευρυνθεί δηλαδή η λίστα των επαγγελματικών κλάδων όπου ο καταναλωτής και δικαιούχος του food pass θα μπορεί να εξαργυρώσει τα χρήματα του βοηθήματος.

Ειδικότερα οι κρεοπώλες υποστηρίζουν πως αν συμπεριληφθούν και τα καταστήματά τους στη λίστα, στην οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξαργυρώσουν το βοήθημα θα βοηθηθούν, καθώς ο κλάδος τους έχει πληγεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και θα αποφευχθεί έτσι ο μαρασμός ενός ζωτικού κλάδου επαγγελματιών για την ελληνική οικονομία.

Μιλώντας στη «Σ» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Αγρινίου και Περιχώρων Βασίλης Παπαθανάσης τόνισε:

«Όχι food pass μόνο για τις αλυσίδες τροφίμων» - Διαμαρτύρονται και οι κρεοπώλες του Αγρινίου
Ο Βασίλης Παπαθανάσης

«κάναμε ένα υπόμνημα διαμαρτυρίας και θεωρώ δικαιολογημένα για το βοήθημα των 200 ευρώ, ώστε το καταναλωτικό κοινό να μπορεί να ψωνίσει ελεύθερα στην αγορά και να μην κατευθύνεται μόνο σε σουπερ μάρκετ. Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας μας επισκέφτηκε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον κ. Γεωργαντά και συνάντησε μαζί και τον υφυπουργό τον κ. Βεσυρόπουλο και τους κατέθεσαν ένα νέο υπόμνημα με τα πάγια προβλήματα του κλάδου μας, θέτοντας παράλληλα και το ζήτημα του food pass, μέσω του οποίου στέλνουν τον κόσμο στα σουπερ μάρκετ. Δεν δεσμεύτηκαν για κάτι συγκεκριμένο, αλλά έδειξε ο Υπουργός πως ήταν ενήμερος και δεσμεύτηκε πως θα συζητηθεί το ζήτημα, ώστε να διορθωθεί.

Αναμένουμε απάντηση, καθώς δεν λάβαμε κάτι όταν οι εκπρόσωποί μας τον συνάντησαν, αλλά θεωρώ πως το αίτημά μας θα υλοποιηθεί. Δεν ζητήσαμε να διατεθεί το βοήθημα αποκλειστικά στα κρεοπωλεία, αλλά ζητήσαμε ο καταναλωτής που το δικαιούται να μπορεί να επιλέξει ελεύθερα που θα το διαθέσει, όπως επίσης να συμπεριληφθεί και ο κλάδος μας στη λίστα και να μην είναι μόνο τα σούπερ -μάρκετ δηλαδή στη λίστα αυτή. Θεωρούμε πως αν ένα μέρος από τα χρήματα αυτά έρθει και στις επιχειρήσεις μας, οι οποίες αντιμετωπίζουν πλέον ζήτημα επιβίωσης, θα βοηθούσε την κατάσταση. Είναι πολύ σημαντικό για τα κρεοπωλεία, καθώς είναι θέμα επιβίωσης πλέον.

Είναι δίκαιο να υπάρχει διεύρυνση και ο καταναλωτής να έχει επιλογή στις αγορές του. Το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθησαν από την αρχή τα κρεοπωλεία στη λίστα που συνέταξαν τα υπουργεία είναι ένα ατόπημα. Δε νομίζω πως έγινε εσκεμμένα και θέλω να πιστεύω πως θα διορθωθεί. Δεν μπορώ να πιστέψω πως μια ομάδα επαγγελματιών βγαίνει εκτός από τόσα Υπουργεία και σκοπός είναι να βοηθηθεί άλλη ομάδα και μόνο. Ήταν ένα λάθος που θα διορθωθεί άμεσα θέλω να πιστεύω».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Ο τραγέλαφος στον πεζόδρομο Πανοπούλου στο στόχαστρο της Τροχαίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ