ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΗ ΟΑΣ Αιτ/νιας αποχαιρετά τον Βαγγέλη Μπούτα

Η ΟΑΣ Αιτ/νιας αποχαιρετά τον Βαγγέλη Μπούτα

Η ΟΑΣ Αιτ/νιας αποχαιρετά τον Βαγγέλη Μπούτα

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας για τον θάνατο του Βαγγέλη Μπούτα

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετάμε τον συνάδελφο Βαγγέλη Μπούτα που έφυγε από την ζωή, πρωτοπόρο αγωνιστή, συνεπή, μαχητικό, ασυμβίβαστο, σεμνό, μια εβληματική μορφή του συνεπούς αγροτικού κινήματος της Θεσσαλίας και ολόκληρης της χώρας.

Ο Βαγγέλης Μπούτας ήταν γνωστός στην Αιτωλοακαρνανία.  Περιόδευσε για χρόνια από την μια άκρη ως την άλλη του νομού. Ήρθε σε επαφή με ανθρώπους του μόχθου μεταφέροντας στους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους της Αιτωλοακαρνανίας τον αγωνιστικό παλμό του Θεσαλλικού κάμπου. Ήταν παρόν στο τελευταίο συνέδριο της ΟΑΣ που έγινε στο Αγρίνιο.

Το Παράδειγμα του, η πρωτοπόρα δράση του ενέπνευσε τις νέες γενιές αγροτών σε όλη την Ελλάδα. Δηλώνουμε περήφανοι που πορευτήκαμε μαζί του όλα αυτά τα χρόνια. Η Ομοσπονδία του νομού μας δήλωσε παρόν από την πρώτη στιγμή δημιουργίας της ΠΑΣΥ μαζί με τον Βαγγέλη Μπούτα και άλλους πρωτοπόρους αγροτοσυνδικαλιστές – ομοσπονδίες – αγροτικούς συλλόγους από την χώρα. Η απουσία του Βαγγέλη Μπούτα είναι μεγάλη. Ιδιαίτερα σήμερα που η ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης – Ε.Ε – ΚΑΠ παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις σκορπόντας την φτώχεια, το βίαιο ξεκλήρισμα σε μεγάλα τμήματα φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων.

Η ΟΑΣ Αιτ/νιας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Δηλώνουμε ότι θα κρατήσουμε ψηλά την σημαία του αγώνα. Με απόφαση της Ομοσπονδίας, αντιπροσωπεία της ΟΑΣ θα παραστεί στην πολιτική κηδεία που θα γίνει την Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη στις 15.00 στο χωριό του, τη Μητρόπολη Καρδίτσας.

Ακύρωση του 21ου Ημιμαραθώνιου Ακτίου Δρόμου

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr