Ο «υπάλληλος 5 του Τραμπ» στο Μαρ-α-Λάγκο καίει με την κατάθεσή του τον πρώην πρόεδρο

Ο πρώην εργαζόμενος στο ιδιωτικό κλαμπ του Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, Μπράιαν Μπάτλερ, ο οποίος αναφέρεται ως «Υπάλληλος Τραμπ Αρ. 5» στο κατηγορητήριο…

ap24068817827158

Ο πρώην εργαζόμενος στο ιδιωτικό κλαμπ του Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, Μπράιαν Μπάτλερ, ο οποίος αναφέρεται ως «Υπάλληλος Τραμπ Αρ. 5» στο κατηγορητήριο κατά του πρώην προέδρου για παράνομη κατοχή απορρήτων εγγράφων, παραχώρησε χθες Δευτέρα αποκλειστική συνέντευξη στο CNN και αναφέρθηκε σε καταστάσεις που αντιλήφθηκε στις εγκαταστάσεις του ιδιωτικού θέρετρου ιδιοκτησίας Τραμπ.

Ο Μπάτλερ αναγνώρισε ότι χωρίς να το γνωρίζει βοήθησε να μεταφερθούν απόρρητα έγγραφα στο ιδιωτικό αεροπλάνο του Τραμπ, την ίδια ώρα που ο πρώην πρόεδρος υποδεχόταν ομοσπονδιακούς ερευνητές στην ιδιοκτησία του στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα τον Ιούνιο του 2022, δύο μήνες πριν από την έρευνα του FBI στο θέρετρο του Μαρ-α-Λάγκο και ένα χρόνο πριν ο Τραμπ κατηγορηθεί από τον ειδικό εισαγγελέα Τζακ Σμιθ για εσφαλμένο χειρισμό απόρρητων εγγράφων.

Ο πρώην εργαζόμενος στο Μαρ-α-Λάγκο διαβεβαίωσε ότι από τότε που διατυπώθηκε το  κατηγορητήριο δεν έχει ξαναμιλήσει με τον άλλοτε καλύτερο φίλο του, τον συγκατηγορούμενο του Τραμπ, Κάρλος Ντε Ολιβέιρα, και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι ο για μια 20ετία εργοδότης του Ντόναλντ Τραμπ δεν πρέπει να εκλεγεί ξανά πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Οι κούτες έβγαιναν καθώς έφτανε το FBI»

Ο Μπάτλερ περιέγραψε πώς τον Ιούνιο του 2022 βοήθησε τον σωματοφύλακα του Τραμπ, Γουόλτ Νάουτα, επίσης συγκατηγορούμενο στην ίδια υπόθεση, να μεταφέρει κιβώτια από το Μαρ-α-Λάγκο στο αεροδρόμιο, καθώς ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου υποδεχόταν ομοσπονδιακούς πράκτορες του FBI για να συζητήσουν για την επιστροφή του απόρρητου υλικού που είχε στην κατοχή του.

Ο Ναούτα και ο Ντε Ολιβέιρα κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να διαγράψουν πλάνα από κάμερες ασφαλείας στο θέρετρο του Τραμπ αφού το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε διατάξει σχετική έρευνα. Επιπλέον, ο Ντε Ολιβέιρα κατηγορείται ότι προσπάθησε να συγκαλύψει τις προσπάθειες μετακίνησης των κουτιών από το θέρετρο του Τραμπ και ότι είπε ψέματα στο FBI για το αν γνώριζε για τις κούτες με τα απόρρητα έγγραφα στο Μαρ-α-Λάγκο.

Στη συνέντευξη, ο πρώην έμπιστος υπάλληλος του Μαρ-α-Λάγκο περιέγραψε πώς δέχτηκε πιέσεις από τον Ντε Ολιβέιρα να προσλάβει έναν δικηγόρο του επιτελείου του Τραμπ αντί για έναν ανεξάρτητο δικηγόρο που θα υπερασπιζόταν τη δική του προσωπική γραμμή.

«Ο αμερικανικός λαός πρέπει να γνωρίζει τα γεγονότα»

Έχοντας εργαστεί για τον Τραμπ για δύο δεκαετίες, ο Μπάτλερ δήλωσε ότι τώρα πλέον δεν τον βλέπει με καλό μάτι και θεωρεί ότι δεν θα έπρεπε να είναι ξανά υποψήφιος για πρόεδρος.

Ο Μπάτλερ εξήγησε ότι επέλεξε να μιλήσει για αυτά που βίωσε στο Μαρ-α-Λάγκο επειδή πιστεύει ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να γνωρίζουν τι συνέβη εκεί πριν τη διεξαγωγή των εκλογών και ότι οι ισχυρισμοί του Τραμπ ότι δεν έκανε τίποτα λάθος ήταν «όλα ψεύτικοι».

«Θα πω την αλήθεια, γιατί αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο από μένα, πολύ μεγαλύτερο από τον Ντε Ολιβέιρα και το έθνος που πρέπει να αποφασίσει ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος» κατέληξε ο Μπράιαν Μπάτλερ.

Πηγή: CNN