ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟ «βουβός» εμφύλιος κάνει τη χώρα μη κυβερνήσιμη

Ο «βουβός» εμφύλιος κάνει τη χώρα μη κυβερνήσιμη

Ο «βουβός» εμφύλιος κάνει τη χώρα μη κυβερνήσιμη

Πολλά θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς με αφορμή την αποπομπή του Κ. Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και τη συζήτηση που έγινε προχθές στη Βουλή ανάμεσα στους Παφίλη, Μπογδάνο και Δένδια. Η μεγάλη πάντως εικόνα είναι ξεκάθαρα μια.

Ο εμφύλιος πόλεμος, οι πολεμικές επιχειρήσεις δηλαδή, μπορεί να έληξε το 1949, αλλά μια άλλη μορφή συνεχίστηκε στη συνέχεια και δυστυχώς συνεχίζεται και μετά τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Ένας «βουβός», άτυπος, «ψυχρός» εμφύλιος πόλεμος, που λειτουργεί ως βαρίδι στα πόδια της χώρας. Δεν είναι τυχαίο που δεν υπάρχει ούτε ένα θέμα –έστω ήσσονος σημασίας- που τα κόμματα, όλα τα κόμματα να έχουν συναινέσει.

Και το ακόμη χειρότερο. Η «ανυπακοή». Όταν για παράδειγμα μια οποιαδήποτε κυβέρνηση αποφασίζει να υλοποιήσει μια προεκλογική της δέσμευση, κάποιοι θα υπάρχουν πάντα να κηρύττουν την «ανυπακοή» και να κάνουν κάθε τι ανθρωπίνως δυνατό για να ακυρώνουν στην πράξη την όποια αλλαγή δεν τους αρέσει.  Προφανώς υπάρχει και το δικαίωμα στη διαφωνία, στην διαφορετική άποψη. Άλλο όμως αυτό και άλλο η «ανυπακοή», που καθιστά τη χώρα μη κυβερνήσιμη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Εφημερίδα Συνείδηση

Snapchat – O μεγάλος κερδισμένος από την κατάρρευση του Facebook

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr