ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟ Βασίλης Φωτάκης και η «Αγρινίτιδα»

Ο Βασίλης Φωτάκης και η «Αγρινίτιδα»

Ο Βασίλης Φωτάκης και η «Αγρινίτιδα»

Στα μείζονα της συνεδρίασης για τον Προϋπολογισμό του Δήμου Αγρινίου και με το βλέμμα της απόστασης, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε σε όσα ειπώθηκαν από τον αντιδήμαρχο Βασίλη Φωτάκη  και υπήρξαν αφορμή συζητήσεων.

Για το θέμα του προϋπολογισμού εξήγησε ότι πέραν του νομοπαρασκευαστικού του ρόλου, ως διοικητική πράξη, ήταν κατά 16.000.000 ευρώ αυξημένος, πράγμα που ίσως να εκλαμβάνεται ως δεδομένο ενώ δεν είναι. Γενικά μιλώντας, μας έχει συνηθίσει σε παράθεση στοιχείων που παρουσιάζονται με άρτιο πολιτικό λόγο, με επιχειρήματα και η «Αγρινίτιδα» δεν θα μπορούσε να λείψει από τις αναφορές του αυτές τις ημέρες.

Τον μηδενισμό και την μίζερη νοοτροπία που περίτρανα αναδείχθηκε ξανά τις τελευταίες μέρες στο Αγρίνιο, ελέω Βανδή, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Βασίλης Φωτάκης την ανέφερε σε μια αποστροφή του λόγου του σαν «Αγρινίτιδα», μια ασθένεια που ευδοκιμεί στην πόλη και αποτυπώνει κοινωνικές αγκυλώσεις και μιζέρια. Δεν έχει και πολύ άδικο αν σκεφτεί κανείς ότι, εκτός των άλλων, συγκρίνονται τα χρήματα που παίρνει τώρα η Βανδή σε κάθε της εμφάνιση με τα χρήματα που έπαιρνε προ πανδημίας, σε εντελώς άλλες συνθήκες για την ίδια αλλά και την κοινωνία.

Η κριτική που δέχθηκε για την αποδόμηση των επιχειρημάτων της αντιπολίτευσης όμως έχει και μια άλλη ανάγνωση, προκύπτει ως δυνατότητα πολιτικού ελιγμού από κάποιον που είναι διαβασμένος και δεν είναι κάτι που μπορεί να εκληφθεί ως υπεροψία.

Συχνά άλλωστε αναδεικνύει τις αδυναμίες του αντιπολιτευτικού λόγου στο Δημοτικό Συμβούλιο και ίσως να ξενίζει αλλά, τόσο ως πρόεδρος του Συμβουλίου όσο και ως αντιδήμαρχος, δείχνει να το κατέχει καλά το «άθλημα» του συγκροτημένου λόγου που εδράζεται σε επιχειρήματα.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ