ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςO Τζεφ Μπέζος ταξίδεψε στο διάστημα και επέστρεψε – Το 11λεπτο ταξίδι

O Τζεφ Μπέζος ταξίδεψε στο διάστημα και επέστρεψε – Το 11λεπτο ταξίδι

O Τζεφ Μπέζος ταξίδεψε στο διάστημα και επέστρεψε – Το 11λεπτο ταξίδι

Ο ιδρυτής του Amazon και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Τζεφ Μπέζος, πέρασε λίγα λεπτά έξω από την ατμόσφαιρα της Γης, στην πρώτη πτήση από την εταιρεία Blue Origin.

Hταν ένα σύντομο ταξίδι -που υψώθηκε 60 μίλια πάνω από τον ουρανό του Δυτικού Τέξας – με ένα διαστημικό σκάφος που κατασκευάστηκε από την εταιρεία πυραύλων του Μπέζος, Blue Origin.

Η πτήση, παρόλο που δεν μπήκε σε τροχιά, αποτελεί ορόσημο για την εταιρεία του Τζεφ Μπέζος, καθώς πρόκειται για την πρώτη πτήση που ένα όχημα Blue Origin μετέφερε ανθρώπους στο διάστημα

Βίντεο από το διαστημικό ταξίδι του Τζεφ Μπέζος

«Η καλύτερη μέρα», φώναξε ο Μπέζος όταν η κάψουλα προσγειώθηκε.

Εκτός από μικρές καθυστερήσεις στην αντίστροφη μέτρηση, η εκκίνηση προχώρησε ομαλά. Οι τέσσερις επιβάτες έφτασαν σε μια γέφυρα πάνω από την πλατφόρμα εκτόξευσης και στη συνέχεια άρχισαν να επιβιβάζονται μία φορά τη κάψουλα και δέθηκαν στις θέσεις τους. Ο Μαρκ Μπέζος, η Ουάλι Φανκ, η 82χρονη πιλότος, μία από τις γυναίκες του Mercury 13, και ένας 18χρονος που πρόσφατα αποφοίτησε από το Λύκειο, ο Όλιβερ Ντέμεν έλαβαν θέσεις και ετοιμάστηκαν για το μικρό τους ταξίδι.

Το ταξίδι του Τζεφ Μπέζος διήρκεσε μόλις 11 λεπτά -Η στιγμή της εκτόξευσης

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν στο μυαλό τους ότι ένα ταξίδι στο Διάστημα διαρκεί τουλάχιστον μερικές ημέρες, ωστόσο στην περίπτωση του Τζεφ Μπέζος και της παρέας του αυτό δεν ίσχυε. Το ταξίδι τους διήρκεσε περίπου 11 λεπτά, λιγότερο χρόνο δηλαδή απ’ ότι χρειάζεται να πάει κάποιος στη δουλειά του.

Μέσα στην κάψουλα, ο Μπέζος και οι συνεπιβάτες ζητωκραύγαζαν, καθώς βίωναν περίπου τέσσερα λεπτά ελεύθερης πτώσης. «Έχετε ένα πολύ χαρούμενο πλήρωμα εδώ, θέλω να το ξέρετε», είπε ο Μπέζος καθώς προσγειωνόταν η κάψουλα.

Πάντως, ο Τζεφ Μπέζος ήταν έτοιμος για την εκπλήρωση του ονείρου, ακόμα και αν αυτό διήρκεσε μερικά λεπτά, έχοντας λάβει σκληρή εκπαίδευση. Ο ιδρυτής της Amazon, λίγο πριν πετάξει, δήλωσε ενθουσιασμένος για την εμπειρία που θα ζήσει. «Ο κόσμος με ρωτά συνεχώς εάν είμαι αγχωμένος, Δεν είμαι ιδιαίτερα αγχωμένος. Είμαι ενθουσιασμένος. Είμαι περίεργος. Θέλω να γνωρίσω τι θα μάθουμε», είπε ο Μπέζος, ιδρυτής της Amazon, στην εκπομπή «CBS This Morning».

«Έχουμε εκπαιδευτεί. Το όχημα είναι έτοιμο. Το πλήρωμα είναι έτοιμο. Η ομάδα είναι φανταστική», τόνισε ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, για να συμπληρώσει: «Νιώθουμε πολύ καλά με αυτό».

Λίγο πριν την εκτόξευση του Τζεφ Μπέζος

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΕΤΑΑ Παιδικοί Σταθμοί 2021: Τεχνικά προβλήματα φέρνουν παράταση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr