ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟ Τσιχριτζής άνοιξε των χορό των αποκαλύψεων για τα παζάρια με τα Τμήματα

Ο Τσιχριτζής άνοιξε των χορό των αποκαλύψεων για τα παζάρια με τα Τμήματα

Ο Τσιχριτζής άνοιξε των χορό των αποκαλύψεων για τα παζάρια με τα Τμήματα

Σίγουρα το timing των αποκαλύψεων του Π. Τσιχρτζή για το Πανεπιστήμιο δίνει τροφή για σκέψη. Άνοιξέ το χορό των αποκαλύψεων για τα παζάρια με τα Τμήματα.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κάνει τις αποκαλύψεις του σε… δόσεις προφανώς για μην μπουκώσουμε…

Πρώτα στη σύσκεψη των φοιτητών του ΔΠΠΝΤ μας είπε ότι Παπαναστασίου και Κατσιφάρας διαπληκτίστηκαν στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου το 2017 και προχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο μας είπε το λόγο του διαπληκτισμού. Βέβαια ο πρώην περιφερειάρχης αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε ως αντίτιμο τα Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας για να «κερδίσει» τη Νομική στην Πάτρα, όμως στη προχθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου είχαμε μια άλλη παρόμοια  αποκάλυψη από τον δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας Γ. Γεωργόπουλο και αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, όταν ψηφίζονταν ο νόμος Γαβρόγλου. Συγκεκριμένα περιέγραψε μία σκηνή από το κυβερνητικό περιφερειακό συνέδριο επί ΣΥΡΙΖΑ, όταν εντόπισε εκπροσώπους της Ηλείας να παζαρεύουν Τμήματα με τον Κ. Γαβρόγλου κλεισμένοι μέσα σε ένα δωμάτιο.

Για το ό,τι γίνονταν παζάρια μάλλον θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι, εξάλλου τα τόσα λάθη στις παρεμβάσεις των τελευταίων ετών στον ακαδημαϊκό χάρτη, αυτό υποδηλώνουν. Ίσως να υπήρχε και αντίτιμο, ίσως και να μην υπήρχε. Εκείνο όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι το «λογαριασμό» τον πληρώνει η τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι φοιτητές και οι τοπικές κοινωνίες που βιώνουν μια διαρκή υποβάθμιση, με Τμήματα που ιδρύονται στα χαρτιά χωρίς καθηγητές και υποδομές και τμήματα που καταργούνται αναιτιολόγητα και κόντρα στα ακαδημαϊκά κριτήρια.

Εφημερίδα Συνείδηση

Παταγώδη αποτυχία καταλογίζει στην Περιφέρεια για τα πανεπιστημιακά τμήματα ο Κ. Σπηλιόπουλος – Δηλώσεις στον “Δυτικά Fm 92,8”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr