ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΟ τραγέλαφος στον πεζόδρομο Πανοπούλου στο στόχαστρο της Τροχαίας

Ο τραγέλαφος στον πεζόδρομο Πανοπούλου στο στόχαστρο της Τροχαίας

Ο τραγέλαφος στον πεζόδρομο Πανοπούλου στο στόχαστρο της Τροχαίας

Ο τραγέλαφος στον πεζόδρομο Πανοπούλου είναι στο στόχαστρο της Τροχαίας όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, στην οποία ο Διοικητής Τροχαίας Αγρινίου Αλ. Αντωνίου αναφέρει: «η Τροχαία θα είναι καθημερινά κοντά στα σχολεία της πόλης».

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Καθώς τα σχολεία στο Αγρίνιο άνοιξαν για να υποδεχτούν τους μαθητές σε συνθήκες κανονικότητας, οι γονείς γύρω από τα σχολεία τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες επιστρέφουν κι εκείνοι σε συνθήκες «κανονικότητας», με ό, τι αυτό συνεπάγεται σε κυκλοφοριακό φόρτο. Η Τροχαία Αγρινίου καλείται να βάλει μια σειρά στην κίνηση και να περιορίσει τις παραβατικές συμπεριφορές που έχουν ως εύκολη δικαιολογία την πίεση χρόνου.

Όπως εξηγεί ο Διοικητής της Τροχαίας Αγρινίου, αστυνομικός υποδιευθυντής, Αλέξης Αντωνίου,  όλα τα θέματα που αφορούν στην αρμοδιότητα της υπηρεσίας και την καθημερινότητα στην πόλη του Αγρινίου είναι σε πλήρη ανάπτυξη.

Τα σχολικά λεωφορεία και η ενημέρωση

Ο τραγέλαφος στον πεζόδρομο Πανοπούλου στο στόχαστρο της Τροχαίας
Ο Αλέξης Αντωνίου

«Η αποτίμηση της πρώτης μέρας με ανοιχτά σχολεία είναι αρκετά καλή, δεν είχαμε σημαντικές παραβάσεις και κακές συμπεριφορές. Ίσως το πιο ενθαρρυντικό είναι ότι δεν βρήκαμε, ούτε μια περίπτωση παράβασης σε σχολικό λεωφορείο. Ελέγξαμε το 95% των οχημάτων και δεν βρήκαμε καμία παράβαση. Αυτό είναι από μόνο του σημαντικό και δείχνει εξέλιξη, πρόοδο», εξηγεί ο κ. Διοικητής που τονίζει ότι η υπηρεσία του μοίρασε χθες φυλλάδια ενημέρωσης για τον ΚΟΚ σε παιδιά και γονείς, δράση που θα επαναλαμβάνεται τακτικά.

Σύμφωνα με τον Διοικητή Αλ. Αντωνίου θα τρέξει πρόγραμμα ενημέρωσης και διαλέξεων για την οδηγική συμπεριφορά και τον σεβασμό στον ΚΟΚ. «Θα δίνουμε το «παρών» καθημερινά στα σχολεία και γύρω από αυτά ως Τροχαία Αγρινίου, εκ περιτροπής και στο μέτρο του δυνατού ασφαλώς, καθώς μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για δεκάδες σχολεία στον δήμο Αγρινίου», επισημαίνει.

Πάντως, ένα από τα άλυτα προβλήματα της πόλης μοιάζει να είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χώρου και ειδικά των πεζόδρομων από ντόπιους και επισκέπτες. Ο ίδιος ο κ. Αντωνίου εκτιμά από τις παραβάσεις και την ανάλυσή τους ότι ειδικά σε διαβάσεις, ράμπες  και πεζόδρομους μεγάλη συμμετοχή έχουν οι επισκέπτες της πόλης, ειδικά από την περιφέρεια του δήμου και τα χωριά που «έρχονται στο Αγρίνιο για μια υπόθεσή τους ή μια αγορά και συχνά δεν αντιλαμβάνονται τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στον αστικό ιστό και την κυκλοφορία στους δρόμους».

Τραγέλαφος στον πεζόδρομο της Πανοπούλου!

Ποιος φταίει όμως για περιπτώσεις όπως του πεζόδρομου Πανοπούλου (όπισθεν ιδιωτικής κλινικής) όπου παρκάρουν αυτοκίνητα το απόγευμα ή-όπως δείχνουν οι φωτογραφίες-κάποιος έχει φράξει μια ράμπα με πλέγμα με ηλεκτροσυγκόλληση(!) ώστε, πιθανώς, να μην κατεβαίνουν μηχανάκια στον πεζόδρομο;

Το θέμα έχει καταγγελθεί από πολίτη στην «Σ», ο οποίος αναφέρει ότι αυτό συμβαίνει «εδώ και τρεις μήνες περίπου όπου η ράμπα που οδηγεί στην πλατεία είναι κλεισμένη». Στην αρχή υπέθεσε, όπως όλοι, ότι έχει κλείσει από το Δήμο για να γίνουν κάποιες εργασίες, μετά όμως είδαν άπαντες ότι έχει κλείσει από ιδιώτη, για να εξυπηρετεί το παρακείμενο παρκινγκ στην κατάληξη της ράμπας, μάλιστα με σταθερό πλέγμα οξυγονοκολλημένο! «Με ποιο δικαίωμα ο καθένας φράζει μια ράμπα που μπορεί να εξυπηρετεί από ανάπηρους μέχρι μητέρες με καρότσια; Απ’ ό, τι φαίνεται ο καθένας κάνει ό, τι θέλει χωρίς έλεγχο η τιμωρία», επισημάνει ο πολίτης, ο οποίος υποθέτει πως αυτό γίνεται εξαιτίας παρακείμενου πάρκινγκ, κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει.

Το ζήτημα τέθηκε κι αυτό υπόψη του Διοικητή Τροχαίας Αλ. Αντωνίου, ο οποίος μετέβη προσωπικά για αυτοψία στο σημείο και τόνισε ότι άμεσα συντάσσει έκθεση προς την Αστυνομία και τον Δήμο ώστε να πράξουν ό, τι προβλέπεται. Όπως εξηγεί, «στην δική μας αρμοδιότητα είναι τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια ευρύτερα στη περιοχή, κάτι που φαίνεται ότι ήθελε να αποτρέψει όποιος έβαλε αυτό το αυτοσχέδιο φράγμα στον πεζόδρομο. Μάλλον το έκανε, γιατί απηύδησε από τα μηχανάκια. Οι πολίτες πρέπει να μάθουν ότι δεν λύνονται έτσι αυτά τα ζητήματα αλλά μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες και από την πίεση στις Αρχές. Όταν για παράδειγμα, πέφτουν κομμάτια από κτίρια πάνω σε αυτοκίνητα, το ατύχημα δεν είναι τροχαίο, αλλά της Πολεοδομίας…».

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Ο τραγέλαφος στον πεζόδρομο Πανοπούλου στο στόχαστρο της Τροχαίας

Ο τραγέλαφος στον πεζόδρομο Πανοπούλου στο στόχαστρο της Τροχαίας

Τα νέα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ