Ο θρίαμβος της αποβιομηχάνισης συνεχίζεται!

Μπαίνει οριστικά «λουκέτο» και στον κλάδο υαλουργίας της Ελλάδας

GIOULA-e1711011018830-910x521

Είναι τόσοι πολλοί εκείνοι που μίσησαν την βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα ώστε πλέον δεν μπορεί να είναι καν είδηση το κλείσιμο μιας ακόμη βιομηχανίας.

Πρώτα και κύρια την βιομηχανία στην Ελλάδα την μίσησαν εκείνοι που εννοείται ότι μιλούν εκ μέρους των εργατών ή που υπάρχουν για το καλό των εργατών!

Και κυρίως την μίσησε η μεταπρατική, δειλή και φυγόπονη ελληνική (δήθεν) αστική τάξη, η οποία στην ουσία ήταν μια διαδοχή των παλιών φεουδαρχών από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ακόμη, όπως τους ξέρουμε καλά σε πόλεις όπως το Αγρίνιο να κατέχουν γη και να καθορίζουν πού θα πάνε οι δρόμοι και προς τα πού θα κατευθυνθούν οι υποδομές...

Κάπως έτσι, παρά το ότι η κυβέρνηση επαγγέλλεται κάποιο οικονομικό θαύμα που συντελείται γύρω μας, εξακολουθούν να κλείνουν και όσες βιομηχανίες έχουν ξεμείνει στην χώρα!

Επτά χρόνια, λοιπόν, μετά την πώληση της μονάδας του Αιγάλεω από την HGI της οικογένειας Βουλγαράκη στον πολυεθνικό όμιλο πορτογαλικών συμφερόντων ΒΑ Glass Group, μια πώληση που έγινε σε μια προσπάθεια να διασωθεί η εταιρεία, καθώς ο αγοραστής ανέλαβε δάνεια ύψους 335 εκατ. ευρώ, στη μονάδα μπαίνει οριστικά «λουκέτο». Και με αυτόν τον τρόπο μπαίνει οριστικά «λουκέτο» και στον κλάδο υαλουργίας της Ελλάδας, καθώς η «Γιούλα» ήταν ο μοναδικός παραγωγός προϊόντων γυάλινης συσκευασίας στη χώρα μας!

Πρόκειται, δε, για το τρίτο «λουκέτο» εργοστασίου πολυεθνικής μέσα στους τελευταίους δώδεκα μήνες, καθώς προηγήθηκαν στις αρχές του 2023 αυτά της Reckitt Benckiser στο Βασιλικό Χαλκίδας και της Tupperware στη Θήβα το περασμένο φθινόπωρο.

Συνεχίζουμε δυνατά! Μέχρι να μην παράγουμε απολύτως τίποτε και όλα να τα εισαγάγουμε απέξω!

Tο Ξηρόμερο ως... Dryland και η γνωστή ατζέντα του "Ιδρύματος Ωνάση";