ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΟ Σύλλογος Φροντιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδας για “διαρροή” εξετάσεων στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Ο Σύλλογος Φροντιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδας για “διαρροή” εξετάσεων στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Ο Σύλλογος Φροντιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδας για “διαρροή” εξετάσεων στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φροντιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδας αναφέρει:

Την τελευταία εβδομάδα γράφονται πολλά για προσπάθεια φαλκίδευσης των εξετάσεων των Πανεπιστημίων οι οποίες διενεργούνται μέσω διαδικτύου.

Ο  Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Νοτιοδυτικής Ελλάδας με αίσθημα ευθύνης καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις πρακτικές οι οποίες είναι ξένες προς το ήθος που πρεσβεύουν  τα νόμιμα φροντιστήρια που είναι μέλη του Συλλόγου.

Επειδή θεωρούμε ότι τα γραφόμενα αδικούν τα νόμιμα φροντιστήρια θέλουμε να κάνουμε δύο επισημάνσεις.

1. Στις 19/06/2020 μετά από καταγγελία του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γεωργίου Σταμέλου στο alfavita (ηλεκτρονική εφημερίδα για την εκπαίδευση) γράφτηκε ότι  φροντιστήριο διαφήμιζε σε φοιτητές, στην ιστοσελίδα του, ότι μπορεί να «δώσει» εξετάσεις εξ αποστάσεως αντ’ αυτών. Όμως, η «δομή» που διαφημίζονταν δεν είναι Φροντιστήριο, ονομάζεται Ανάβασις, παρέχει διαδικτυακές υπηρεσίες  και έχει έδρα τη Καβάλα.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι  δεν υπάρχει εμπλοκή Φροντιστηρίου της Πάτρας.

Για την περίπτωση αυτή έχει επιληφθεί εισαγγελέας.

2. Στις 24/06/2020 σε ενημερωτικά sites και εφημερίδες  της Πάτρας γράφτηκε ότι: «Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, έφτασε η καταγγελία του Προέδρου του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών καθηγητή κ. Σταύρου Κουμπιά για οργανωμένη προσπάθεια παραβίασης από συγκεκριμένο φροντιστήριο της Πάτρας που διαφημίστηκε σε φοιτητές πως μπορεί να δώσει αντ’ αυτών.»

Και η απορία είναι: αφού «διαφημίστηκε», γιατί δεν γράφεται το όνομα του φροντιστηρίου  όπως στην πρώτη περίπτωση; 

Έτσι, όμως, συκοφαντείται ο κλάδος των νομίμων Φροντιστηρίων που παρέχουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση. Στην πρώτη περίπτωση ήταν διαδικτυακή δομή (όχι Φροντιστήριο) από την Καβάλα και στην δεύτερη περίπτωση (αν είναι κάτι διαφορετικό) μένει να αποδειχθεί τι είναι.

Μέχρι όμως, να φανεί τι συμβαίνει ακριβώς, η αρνητική εντύπωση για τα Φροντιστήρια μένει. Κουβέντα όμως δεν γίνεται για πληθώρα ατόμων που παρέχουν υπηρεσίες  Φροντιστηρίου  παρανόμως, σε γραφεία που έχουν νοικιάσει, στα σπίτια τους ή  και στα σπίτια των φοιτητών.

Καταλήγοντας, ο Σύλλογος δηλώνει για άλλη μια φορά ότι οι πρακτικές αυτές είναι ξένες προς το ήθος των νομίμων μελών του και τις καταδικάζει απερίφραστα.

tempo24.gr 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr