ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΟ συγκινητικός αποχαιρετισμός της Γέφυρας στο Μίκη

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός της Γέφυρας στο Μίκη

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός της Γέφυρας στο Μίκη

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός της Γέφυρας στο Μίκη

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο Μίκη Θεοδώρακη και η Γέφυρα ΑΕ αποχαιρετά το δικό της Μίκη με δύο συγκινητικά βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα. Πράγματι η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. συνδέθηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη από τις απαρχές της εταιρικής της διαδρομής.

Μέσα από την προσέγγιση του με τους «πατέρες της Γέφυρας», Ζαν – Πολ Τεσαντιέ και Νίκο Χαρικιόπουλο, εγκαθιδρύθηκε ένας αμοιβαίος και ειλικρινής δεσμός φιλίας με τον μέγιστο εθνικό συνθέτη, ο οποίος αγάπησε αυτό το μεγάλο εθνικό όραμα, πριν καν ακόμη σχηματισθεί το εργοτάξιο της Ζεύξης στην περιοχή του Αντιρρίου.

Έτσι, από τα τέλη της δεκαετίας του 90’ η μουσική του Μίκη συνόδευσε και συνοδεύει όλες τις φάσεις της μέχρι τώρα ιστορίας της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης». Οι πρώτες -αφιερωμένες στο έργο του- μαζικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην περιοχή είχαν την ονομασία «Ζεύξεια».

Υπήρξαν το έναυσμα για τη δημιουργία μίας παράδοσης  συναυλιών με έργα του, που συνεχίστηκε με άλλες που ακολούθησαν, συνδέθηκαν με την περίοδο της κατασκευής και κορυφώθηκαν με τη γιορτή της ολοκλήρωσης του έργου που είχε τον τίτλο «Να θυμηθείς το όνειρό μου», παραπέμποντας στους στίχους του Νίκου Γκάτσου και στο τραγούδι του Μίκη με τον παρεμφερή τίτλο.

Η συγκεκριμένη αναφορά στο όνειρο ακουμπούσε σε δύο επιθυμίες:

Η μία ήταν η προσμονή για την υλοποίηση αυτού της Ζεύξης που έγινε πραγματικότητα και σε ένα προσωπικό όνειρο που ο Μίκης είχε εκμυστηρευθεί στους δύο συνομιλητές του.

Η άλλη ήταν η προσωπική επιθυμία του να ακούσει τη μουσική του ανέμου που περνά μέσα από τα καλώδια της Γέφυρας, την οποία έβλεπε σαν υπερμεγέθη άρπα.

Ο μεγάλος συνθέτης διέσχισε τη Γέφυρα στις 13 Ιουλίου 2006, με κατεύθυνση την Πάτρα, για μία ακόμη συναυλία του, που έγινε το ίδιο βράδυ στο ρωμαϊκό ωδείο της πόλης.

Το ένα από τα δύο βίντεο της Γέφυρας αφορά αυτή την επίσκεψη και το δεύτερο αποσπάσματα από τις συναυλίες πλάι στη Γέφυρα της λαϊκής ορχήστρας που φέρει το  όνομά του.

«Κάθε φορά που κοιτάμε τον ψηλότερο πυλώνα της Γέφυρας να ορθώνεται στα 230 μέτρα από τον πυθμένα του Κορινθιακού και να ακουμπά τον ουρανό, απευθυνόμαστε σε αυτόν με το όνομά του» αναφέρει η Γέφυρα ΑΕ στο αποχαιρετιστήριό μήνυμά της.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Μ. Τσάκας: Με το Ν. Φαρμάκη ξεπεράσαμε τα προβλήματα που υπήρχαν

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ