ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαO ρόλος του στρατού στη μάχη με τις φλόγες: Ολονύχτια επιτήρηση και περιπολίες μέσα στα βουνά

O ρόλος του στρατού στη μάχη με τις φλόγες: Ολονύχτια επιτήρηση και περιπολίες μέσα στα βουνά

O ρόλος του στρατού στη μάχη με τις φλόγες: Ολονύχτια επιτήρηση και περιπολίες μέσα στα βουνά

Με τη μαζική συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων ενισχύονται οι προσπάθειες για την πρόληψη αλλά και την κατάσβεση των πυρκαγιών που τις τελευταίες μέρες πλήττουν την χώρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα ενεργά μέτωπα σε όλη την επικράτεια ενήργησαν και συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-215, πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415, πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL και ελικόπτερα CHINOOK.

Επίσης έχουν διατεθεί ομάδες του Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ», Ομάδες του Σχεδίου ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ, Προωθητές Γαιών, Ισοπεδωτές και Φορτωτές για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, υδροφόρα και βυτιοφόρα Οχήματα καθώς και γενικής χρήσης.

Τονίζεται δε πως περισσότερα από, 12.500 άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων εμπλέκονται στις επιχειρήσεις πρόληψης και κατάσβεσης των πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια, όπως τονίζεται από το ΓΕΕΘΑ. (σ.σ. ο αριθμός αφορά στη συμμετοχή του προσωπικού καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις εν λόγω επιχειρήσεις, π.χ. μεταξύ άλλων περιπολίες επιτήρησης από 5-10 χλμ στο σύνολο των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην επικράτεια, το τεχνικό προσωπικό για τη συντήρηση αεροσκαφών και ελικοπτέρων, το προσωπικό των μηχανημάτων κλπ).

Φωτογραφικό υλικό κατά τη διάρκεια της νύχτας αποτυπώνει το μέγεθος της συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων:

protothema.gr

Φωτιά στον Έβρο: Εντοπίστηκε απανθρακωμένη σορός στην Λευκίμμη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ