ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΟ στρατός του Ισραήλ σκότωσε ανώτερα στελέχη της Χαμάς στη Ράφα – Δείτε βίντεο από την επιχείρηση

Ο στρατός του Ισραήλ σκότωσε ανώτερα στελέχη της Χαμάς στη Ράφα – Δείτε βίντεο από την επιχείρηση

Ο στρατός του Ισραήλ σκότωσε ανώτερα στελέχη της Χαμάς στη Ράφα – Δείτε βίντεο από την επιχείρηση

Οι ένοπλες δυνάμειτου Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν ανώτερο αξιωματούχο της Χαμάς στη Ράφα.

Mε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα από τη στρατιωτική επιχείρηση, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως, πρόκειται για ανώτερο στέλεχος της Χαμάς, στον τομέα της μυστικής αστυνομίας της Ράφα.

Ειδικότερα, ο IDF αναφέρει πως νωρίτερα το Σάββατο (10.02.2024) ένας ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς και άλλα δύο μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης σκοτώθηκαν, κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στη Ράφα.

Για ανθρωπιστική καταστροφή στη Ράφα προειδοποιεί η Σαουδική Αραβία – Ζητά παρέμβαση του ΟΗΕ

Με τους νεκρούς Παλαιστίνιους να έχουν ξεπεράσει τους 28 χιλιάδες (28.064) και τους τραυματίες να προσεγγίζουν τους 68 χιλιάδες (67.611) σύμφωνα με την Χαμάς, η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε πως μια ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της πόλης Ράφα, τελευταίου καταφύγιου για εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους άμαχους, θα προκαλέσει μιαζητώντας την παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Αφότου έδωσε εντολή την Τετάρτη στον στρατό να προετοιμάσει επίθεση εναντίον της Ράφα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε να του υποβάλει ένα «διπλό σχέδιο» για την «εκκένωση» των αμάχων και την «καταστροφή» της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.

Το υπουργείο Εξωτερικών του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας προειδοποίησε για τις «εξαιρετικά επικίνδυνες συνέπειες» μιας τέτοιας επιχείρησης. Υπογράμμισε, επιπλέον, «την κατηγορηματική απόρριψη και την απερίφραστη καταδίκη» για τον «αναγκαστικό εκτοπισμό… εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων που αναγκάζονται να φύγουν για να σωθούν από τη βίαιη ισραηλινή επίθεση» στη Λωρίδα της Γάζας.

Το ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας καταγγέλλει «αυτήν τη συνεχή παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και υπογραμμίζει την ανάγκη «να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας για να εμποδίσει το Ισραήλ να προκαλέσει μία επικείμενη ανθρωπιστική καταστροφή, η ευθύνη της οποίας βαρύνει όλους εκείνους που υποστηρίζουν την επίθεση».

Πηγή: ertnews.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ