ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοO Στέλιος Μερμίγκης εφ`όλης της ύλης για φλέγοντα ζητήματα του Αγρινίου

O Στέλιος Μερμίγκης εφ`όλης της ύλης για φλέγοντα ζητήματα του Αγρινίου

Πρέπει να τους τελειώσουμε πριν μας τελειώσουν”

Το απόγευμα της Τετάρτης στην πολιτική-πολιτισμική Λέσχη “ΡΩΓΜΗ” το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ πραγματοποίησε ανοιχτή συνέλευση στην οποία και συζητήθηκαν θέματα καθώς και οι προβληματισμοί με τους πολίτες που παρευρέθησαν και έθεσαν σκέψεις και προβληματισμούς για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου.

Ο επικεφαλής της παράταξης Στέλιος Μερμίγκης μίλησε στην “Σ” για την παρουσία και στάση που θα κρατήσει ο συνδυασμός καθώς και για την νέα διαδικασία εκπροσώπησης, που αποτελεί και το

μικρόφωνο για τον πολίτη στο δημοτικό συμβούλιο”, τα προβλήματα που πλήττουν την τοπική κοινωνία, το Νοσοκομείο Αγρινίου και πολλά φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο κος Μερμίγκης :

“Το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ αποτελεί την φωνή των αδύναμων, των καταπιεσμένων, των κατατρεγμένων ανθρώπων στην πόλη μας. Το μικρόφωνό μας είναι διαθέσιμο στα δίκαια αιτήματα των ανθρώπων που δέχονται την κυβερνητική επίθεση αυτή τη στιγμή και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Είναι προφανές ότι αυτοί έχουν προτεραιότητα και όχι οι σιτεμένοι και βολεμένοι στα “γκουβέρνα”. Η συνέλευση του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όταν προκύπτουν θέματα για να συν-αποφασίζουμε την στάση που θα κρατήσει ο συνδυασμός στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει την Κυριακή για την εκλογή των οργάνων του δημοτικού συμβουλίου και των δύο οικονομικών επιτροπών και της επιτροπής ποιότητας ζωής. Για το λόγο αυτό συγκαλέσαμε συνέλευση καθώς οι αποφάσεις θα είναι προϊόν της διαβούλευσης και συλλογικότητας.

Ο κάθε πολίτης είναι ευπρόσδεκτος όπου μπορεί να έρθει και να θέτει τα ερωτήματά του , δίνουμε την δυνατότητα και μέσω των email (anipotactoagrinio@gmail.com) αλλά και των τηλεφώνων να έρχονται σε επικοινωνία μαζί μας για να μπορέσουμε μαζί να συνδιαμορφώσουμε το καλύτερο δυνατό πλαίσιο διεκδίκησης των αιτημάτων.”

Ερωτηθείς για τα ζητήματα τα οποία θίχτηκαν κατά την ορκωμοσία αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας σχετικά με την παροχή ρεύματος , τις διακοπές νερού που υφίστανται απάντησε ότι “ Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να επιστραφούν τα κλεμμένα χρήματα όπου η προηγούμενη δημοτική αρχή τουλάχιστον για το 2012 όσον αφορά το χαράτσι, το 80% επί της τιμής του κυβικού μέτρου του νερού πρέπει να επιστραφεί ξανά στους πολίτες αλλιώς εμείς έχουμε δηλώσει ότι θα προβούμε σε αγωγή , θα το διεκδικήσουμε από την νέα δημοτική αρχή και ελπίζω να βρούμε ευήκοα ώτα. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση θα αναγκαστούμε να πάμε δικαστικώς και να το διεκδικήσουμε διότι θεωρούμε ότι είναι κλοπή. Επίσης θίξαμε το ζήτημα των ΜΑΤ που ήταν πρωτοφανές για την πόλη μας να γίνεται ένα κοινωφελές έργο η περίφημη ανάπλαση του πάρκου, με την παρουσία των ΜΑΤ επί πολλές μέρες. Ελπίζω ότι αυτά τα φαινόμενα δεν θα τα ξαναδούμε , είναι ανεπίτρεπτο σε μια δημοκρατία να γίνονται κοινωφελή έργα με συνοδεία των ΜΑΤ και να εμποδίζονται οι πολίτες που αντιδρούν σε ένα έγκλημα κατά την κρίση μας στο οποίο ούτως ή άλλως τα αποτελέσματα έχουν φανεί εδώ και ένα χρόνο.

Επίσης θα επιδιώξουμε οι συμπολίτες μας να μην στερούνται βασικά αγαθά όπως είναι το νερό και το ρεύμα, η πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας και στα φάρμακα, θεωρούμε ότι είναι αυτονόητα πράγματα και ταυτόχρονα κατάντια το 2014 σε μια εποχή που οι τεχνολογικές δυνατότητες δίνουν μεγάλες προοπτικές να συζητάμε θέματα που μέχρι χθες θεωρούνταν λυμένα για την ολότητα του πληθυσμού”.

Σχετικά με την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που ξεκινά ανέφερε ότι “ η ανακωχή του καλοκαιριού τελείωσε, οι εργαζόμενοι μετά από 4 χρόνια σφαγής από τις κυβερνήσεις της εθνικής καταστροφής πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μένει άλλος δρόμος εκτός από την ανατροπή αυτών των πολιτικών μαζί με τις κυβερνήσεις. Η ΔΕΘ τα τελευταία χρόνια είναι ένα ορόσημο που ουσιαστικά ξεκινάει η οικονομική χρονιά και οι εργαζόμενοι οφείλουμε να δώσουμε με την φυσική μας παρουσία ένα ξεκάθαρο αντικυβερνητικό μήνυμα απέναντι σε αυτές τις πολιτικές. Πρέπει να τους τελειώσουμε πριν μας τελειώσουν αυτοί”.

Σχετικά με τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Αγρινίου δήλωσε πως “Ένα χρόνο μετά τα εγκαίνια, που έγιναν μετά βαΐων και κλάδων, το νέο νοσοκομείο βρίσκεται κυριολεκτικά ”στο κόκκινο”. Απαιτούνται 1.400.000 ευρώ μέχρι τέλος της χρονιάς για να μπορέσει να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στην λειτουργία του, έχουμε ένα ντόμινο παραιτήσεων γιατρών από νευραλγικές ειδικότητες όπως αυτή του Διευθυντή της καρδιολογικής αλλά και της πιο παλιάς παιδιάτρου του Νοσοκομείου, δυστυχώς έπονται και άλλες παραιτήσεις νέων συναδέλφων κυρίως από παθολογικές ειδικότητες. Αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις συνθήκες εργασιακής γαλέρας που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Πραγματικά επικίνδυνες συνθήκες τόσο για τους εργαζόμενους αλλά και για τις “μάχιμες” ειδικότητες των γιατρών όσο και για τους ασθενείς που ζητούν την παροχή υπηρεσιών υγείας από αυτούς τους ανθρώπους. Δεν τηρούνται κανόνες ασφαλείας και άνθρωποι μετακινούνται με απλές εντολές από το Αγρίνιο στο Μεσολόγγι και από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο. Φαίνεται ότι επιδιώκεται να γίνει το ακατόρθωτο, να κλείσουν και τα δύο νοσοκομεία στην περιοχή. Ήδη δομές υγείας όπως είναι τα πρώην ΙΚΑ δεν λειτουργούν, στρατιές από βασικές ειδικότητες γιατρών δεν υπάρχουν, Κέντρα Υγείας όπως αυτό του Αιτωλικού έχει πάψει να αποτελεί κέντρο εφημεριών και μετά τις 2 το μεσημέρι δεν υπάρχει κανείς, το Νοσοκομείο Μεσολογγίου εδώ και καιρό είναι τυπικά νοσοκομείο, αδυνατεί να εξυπηρετήσει και να περιθάλψει κόσμο, οι ειδικευμένοι γιατροί δεν ξεπερνούν τους 17 αν δεν κάνω λάθος, είναι μιας ηλικίας όλοι και λίγο πριν την σύνταξη, οι νεότεροι οδεύουν και αυτοί προς παραίτηση, η Διοίκηση παραμένει θεατής σε αυτές τις εξελίξεις παρότι την είχαμε προειδοποιήσει και με κείμενα αλλά και προφορικές παρεμβάσεις μήνες νωρίτερα, δεν έκανε το παραμικρό γιατί πίστευε ότι απλά κερδίζει χρόνο. Είναι φανερό ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Αιτωλοακαρνανία αλλά σε όλη την επικράτεια, κατά την εκτίμηση μου δεν είναι η τάση που λέγεται από τον χώρο της Αριστεράς για την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της Υγείας γιατί αυτά υπήρχαν πριν την κρίση και πηγαίναν πολύ καλά, θεωρώ ότι είναι κάτι πιο βαθύ καθώς έχει απαξιωθεί η αξία της εργατικής μας δύναμης και όπως λέω σαν παράδειγμα πολλές φορές όταν αγοράσεις ένα dvd αξίας 50 ευρώ και χαλάσει δεν αξίζει να το φτιάξεις, το πετάς και αγοράζεις κάποιο άλλο αν έχεις την δυνατότητα. Αν όμως άξιζε 1000 ευρώ θα φρόντιζες να το επιδιορθώσεις. Σήμερα η εργατική μας δύναμη έχει πέσει στο ναδίρ, υπάρχει μια θάλασσα ανέργων, με δεξιότητες, ικανότητες και προσόντα πολύ περισσότερα από τους υπάρχοντες εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία που μπορούν να έρθουν να δουλέψουν με καλύτερους όρους και λιγότερα χρήματα.”

Άλκης Αποστολόπουλος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr