ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΟ σεισμός της Κροατίας στις 29 Δεκεμβρίου 2020, επηρέασε την περιοχή του Δυτικού Κορινθιακού

Ο σεισμός της Κροατίας στις 29 Δεκεμβρίου 2020, επηρέασε την περιοχή του Δυτικού Κορινθιακού

Ο σεισμός της Κροατίας στις 29 Δεκεμβρίου 2020, επηρέασε την περιοχή του Δυτικού Κορινθιακού

Η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση έντονης σεισμικής δραστηριότητας σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Γεωλογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών

Η περιοχή του Δυτικού Κορινθιακού κόλπου βρίσκεται σε  κατάσταση έντονης σεισμικής δραστηριότητας από τις αρχές Δεκεμβρίου 2020, αναφέρει σε ανακοίνωση του, το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Γεωλογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών . Η δραστηριότητα αυτή όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση της Συγκλήτου, εκδηλώνεται με σεισμούς μικρού έως μεσαίου μεγέθους, οι οποίοι εντοπίζονται κυρίως στη βόρεια ακτή του Δυτ. Κορινθιακού. Το Εργαστήριο Σεισμολογίας, παρακολουθεί την εξέλιξη της σεισμικότητας στην περιοχή μέσω του δικτύου σεισμογράφων που διαθέτει.

Πιο συγκεκριμένα όπως υποστηρίζει η ανακοίνωση του Εργαστηρίου, η ημερήσια καταγραφή σεισμικότητας από το σεισμολογικό σταθμό της Σεργούλας, έδειξε πως σεισμός της Κροατίας που έγινε την 29η Δεκεμβρίου 2020, περίπου 11:19 UTC  επηρέασε την περιοχή αφού κατεγράφη έντονη αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας, αμέσως μετά τη διέλευση των κυμάτων του συγκεκριμένου σεισμού. Έως τώρα, δεν παρατηρείται ενεργοποίηση κάποιου άλλου ρήγματος στην ευρύτερη περιοχή.

Η σεισμική ακολουθία μπορεί να συνεχιστεί με μικρούς σεισμούς ώστε να υπάρξει σταδιακή εκτόνωση ή να προκαλέσει ακόμα και σεισμό της τάξεως των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

thebest.gr

Η απάντηση Μαυρομμάτη στην αντιπολίτευση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr