ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟ ρεαλισμός του ΤΕΕ για το Πανεπιστήμιο

Ο ρεαλισμός του ΤΕΕ για το Πανεπιστήμιο

Ο ρεαλισμός του ΤΕΕ για το Πανεπιστήμιο

Το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανία μάλλον πολύ ευγενικά και πολύ διακριτικά διατυπώνει την άποψή του για την δημιουργία ανεξάρτητου Πανεπιστημίου (Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας). Και αυτό γιατί η επανίδρυση του Πανεπιστήμιου Δυτικής Ελλάδας από πολλούς στην Αιτωλοακαρνανία παρουσιάζεται ως αυτόματη λύση για να λυθούν όλα τα προβλήματα των πανεπιστημιακών τμημάτων της Αιτωλοακαρνανίας.

«Υπό τις παρούσες δυσμενείς συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολη» λέει χαρακτηριστικά και εξηγεί πως «αυτή η διαπίστωση προκύπτει από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, καθώς και από την κοινή πεποίθηση των συναδέλφων του ακαδημαϊκού χώρου ως προς τις προθέσεις συνέχισης, ακόμη και κλιμάκωσης της ίδιας πολιτικής τα επόμενα χρόνια. Επίσης η δημιουργία ενός Πανεπιστημίου προϋποθέτει την ανάπτυξη πολλών παράλληλων δομών στον Νομό (διοικητικών και εκπαιδευτικών) που αυξάνει το κόστος για την πολιτεία και λειτουργεί επίσης αποτρεπτικά».

Ειλικρινά αναρωτιόμαστε σε τι από τα παραπάνω έχει άδικο το ΤΕΕ. Μήπως και ο ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε ότι θα καταργήσει το «σχέδιο Αθηνά» επανίδρυσε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας; Η συγχώνευση Πανεπιστημίων και ΤΕΙ εξάλλου που έγινε με το νόμο Γαβρόγλου, άσχετα από όλα τα υπόλοιπα ακαδημαϊκά θέματα και την «εξαφάνιση» της τεχνολογικής εκπαίδευσης, σε αυτή τη λογική των λιγότερων ιδρυμάτων σε διοικητικό επίπεδο δεν κινούνταν;

Ο ρεαλισμός του ΤΕΕ στο συγκεκριμένο θέμα είναι αξιομνημόνευτος.

Κάποιοι το κρατάνε μανιάτικο στον Πρύτανη και τη Σύγκλητο

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr