ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΘερμοO “Μπάλλος” χτύπησε το Θέρμο: “Με τη δικαιολογία πως είναι ζώνη Natura δεν καθαρίστηκαν τα ρέματα”

O “Μπάλλος” χτύπησε το Θέρμο: “Με τη δικαιολογία πως είναι ζώνη Natura δεν καθαρίστηκαν τα ρέματα”

O “Μπάλλος” χτύπησε το Θέρμο: “Με τη δικαιολογία πως είναι ζώνη Natura δεν καθαρίστηκαν τα ρέματα”
  • O “Μπάλλος” χτύπησε το Θέρμο
  • Με τη δικαιολογία πως είναι ζώνη Natura δεν καθαρίστηκαν τα ρέματα
  • Σπ. Κωνσταντάρας : Είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ με κάθε ανευθυνοϋπεύθυνο που υπάρχει στη χώρα αυτή

Στο ρυθμό του «Μπάλλου» ήταν η Αιτωλοακαρνανία από τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, με πλημμυρικά φαινόμενα να καταγράφονται σε πλλά σημεία του νομού.

Στην περιοχή του Δήμου Θέρμου, η κακοκαιρία εκτός από το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο έπληξε και το πεδινό τμήμα, όπου για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια καταστροφές σημειώθηκαν στην περιοχή της Μυρτιάς!

Για τις ζημιές που υπέστη η ευρύτερη περιοχή, αλλά και τις προσπάθειες που έχουν ήδη ξεκινήσει για την αποκατάσταση, μίλησε στη «Σ» ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας. άτομα που έζησαν την θεομηνία και παράλληλα καλούνται να βοηθήσουν τους πληγέντες από την θεσμική θέση που του έχει δοθεί.

Ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας μιλώντας σε οξύ τόνο σημείωσε ότι ο Δήμος έχει έγκαιρα προειδοποίσει για τον κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα επεσήμανε: «η κακοκαιρία «Μπάλλος» έπληξε και τον δήμο Θέρμου και μέσα σε λίγες ώρες δημιούργησε πολλά ζητήματα στα ορεινά, αλλά και τα πεδινά του δήμου.

Είχαμε μεγάλες κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο, είχαμε μεγάλους όγκους φερτών υλικών από τα βουνά προς τους ορεινούς οικισμός λ.χ. τον Δρυμώνα, τον Νεροσύρτη, τον Διπλάτανο, την Κόνισκα.

Εξ’ αιτίας δύο ρεμάτων σημειώθηκαν πλημμύρες και στην Κάτω Μυρτιά, όπου μπήκε μεγάλος όγκος νερού και φερτών μέσα σε οικείες και καλλιέργειες.

Περιμένουμε την καταγραφή των ζημιών. Είχαμε αποστείλει δύο έγγραφα από το καλοκαίρι για να καθαριστούν τα ρέματα και δεν έγινε. Δυστυχώς αναφέρουν πως είναι ζώνη natura και δεν μπορούν να επέμβουν και αυτό το πληρώσαμε πολύ ακριβά.

Ήδη έδωσα εντολή σε μηχανήματα του δήμου και σε μισθωμένα μηχανήματα να μπουν και να καθαρίσουν τα ρέματα, γιατί δεν θα ανεχτώ να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Από τις 4 τα ξημερώματα το βράδυ της θεομηνίας είχα δώσει εντολή τα μηχανήματα να μπουν στα ρέματα να καθαρίσουν αναλαμβάνοντας την πλήρη πολιτική και οποιοιδήποτε άλλη ευθύνη έναντι του καθενός.

Είμαι αποφασισμένος να μην θρηνήσουμε καμία ανθρώπινη ζωή και είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ με κάθε ανευθυνοϋπεύθυνο που υπάρχει στη χώρα αυτή”.

Δεν θα περιμένουμε κρατική αγωγή

Αναφορικά με την αποκατάσταση τόσο των υποδομών όσο και των πλημμυροπαθών ο Δήμαρχος Θέρμου πρόσθεσε: “Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφήσω έτσι τις περιουσίες των ανθρώπων, μιλάμε για φτωχούς ανθρώπους, ψαράδες στη λίμνη που έχουν δοκιμαστεί.

Οι ζημιές θα αποκατασταθούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ ακόμη και από τον δήμο Θέρμου. Δεν θα περιμένουμε καν την κρατική αρωγή.

Τουλάχιστον 5 με 6 σπίτια πλημμύρησαν, όπως επίσης πλημμύρισαν αποθήκες, κτήματα, καλλιέργειες, περιβόλια. Στο ορεινό δίκτυο έχουμε αποκαταστήσει μερικώς και ήδη εκταμιεύουμε το ποσό των 150.000 ευρώ που είχε προ μιας εβδομάδας και πριν την θεομηνία είχε εγκριθεί από τον κ. Πέτσα τον αναπληρωτή υπουργό.

Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση των ζημιών και θα ζητήσουμε πρόσθετη οικονομική επιχορήγηση για να ολοκληρώσουμε την αποκατάσταση.

Ετοιμάζονται ήδη από το δήμο τα τεχνικά δελτία και υπάρχει φωτογραφικό υλικό για την τεκμηρίωση και ήδη όποιος επιθυμεί μπορεί να διαπιστώσει τις ζημιές με αυτοψία, αλλά πιστεύω πως μόνοι μας θα τα βγάλουμε πέρα”.

Εφημερίδα “Συνείδηση”  – Κωνσταντίνος Χονδρός 

Κορονοϊός: 49 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία – 3.739 σε όλη την χώρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr