ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΟ πρίγκιπας Χάρι σε εξωδικαστικό διακανονισμό με τη Mirror Group

Ο πρίγκιπας Χάρι σε εξωδικαστικό διακανονισμό με τη Mirror Group

Ο πρίγκιπας Χάρι σε εξωδικαστικό διακανονισμό με τη Mirror Group

Ο Δούκας του Σάσεξ προχώρησε σε εξωδικαστικό διακανονισμό αναφορικά με τα υπόλοιπα μέρη της αγωγής εναντίον της Mirror Group Newspapers (MGN) για τηλεφωνικές υποκλοπές. Την ανακοίνωση έκανε ο δικηγόρος του στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Ο Ντέιβιντ Σέρμπορν, ενεργώντας για λογαριασμό του μικρότερου γιου του Καρόλου, δήλωσε ότι η MGN θα καταβάλει στον Χάρι “ένα σημαντικό ποσό ως αποζημίωση” καθώς και τα δικαστικά του έξοδα.

Tον περασμένο Δεκέμβριο, ο δικαστής Τζάστις Φάνκορτ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το τηλέφωνο του Χάρι είχε υποκλαπεί «σε μέτριο βαθμό» από την MGN, επιδικάζοντάς του αποζημίωση ύψους 140.600 λιρών.

Δεκαπέντε από τα τριάντα τρία άρθρα που εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης πέρυσι, διαπιστώθηκε ότι ήταν προϊόν παράνομης συλλογής πληροφοριών. Άλλα 115 άρθρα μπορεί να είχαν αποτελέσει αντικείμενο νέας δίκης, μετά από αίτημα του Δούκα του Σάσεξ.

Ωστόσο, η επιβεβαίωση του συνηγόρου του Χάρι σημαίνει ότι λήγει αυτή η υπόθεση καθώς έγινε διακανονισμός μεταξύ του Χάρι και της MGN. Ο συνήγορος του είπε ότι ο εκδότης θα καταβάλει “ενδιάμεση πληρωμή 400.000 λιρών”, αναφέρει ο Γκάρντιαν.

Εκπρόσωπος της MGN δήλωσε: «Η MGN δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε καταλήξει σε αυτή τη συμφωνία, η οποία δίνει στην επιχείρησή μας περαιτέρω σαφήνεια για να προχωρήσουμε μπροστά από γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν από πολλά χρόνια και για τα οποία ζητήσαμε συγγνώμη».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ