ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΟ πόλεμος στο Ισραήλ και οι τιμές

Ο πόλεμος στο Ισραήλ και οι τιμές

Ο πόλεμος στο Ισραήλ και οι τιμές

Αντίθετα από ό,τι είχε συμβεί με τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν τόλμησε κανείς ακόμη να πάει τα κολοκυθάκια αμέσως ένα ευρώ πάνω, με το που άρχισε ο πόλεμος στο Ισραήλ!

Θα μου πεις, το είχαν κάνει πριν, δήθεν εξαιτίας των πλημμυρών στη Θεσσαλία, όμως φαίνεται τώρα να μην τους “παίρνει” τόσο πολύ. Φταίει ότι τους πήρε χαμπάρι ο κόσμος; Η κυβέρνηση;

Τίποτε από όλα αυτά, απλά δεν τίθεται ενεργειακό θέμα όπως απειλήθηκε πέρσι τον χειμώνα να συμβεί λόγω αιφνιδιασμού από τον Πούτιν.

Έμπειροι αναλυτές της ενεργειακής αγοράς υποστηρίζουν ότι η ασφάλεια τροφοδοσίας είναι δεδομένη, καθώς οι αποθήκες φυσικού αερίου της Ευρώπης είναι γεμάτες κατά 95%.

Εκτιμούν επομένως ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας. Μέχρι φυσικά να κλιμακωθεί η ένταση και φανεί ότι υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο και κυρίως σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του Ιράν με τη Δύση!

Οι αγορές πετρελαίου δείχνουν να τηρούν στάση αναμονής ακολουθώντας την τάση των τελευταίων ετών, που θέλει τους γεωπολιτικούς κινδύνους να μην προκαλούν αναταράξεις πριν οι κίνδυνοι επιβεβαιωθούν.

Παρά όλα τα παραπάνω, ένα μίνι ράλι συνέβη το τελευταίο 48ωρο στο φυσικό αέριο, που τροφοδοτεί ανησυχία για τις συνέπειες στην παραγωγή της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο.

Το σίγουρο είναι ότι η Ανατολική Μεσόγειος πάντα θα είναι ασταθής και πάντα θα την πληρώνουμε όλοι μαζί. Επίσης, το σίγουρο είναι ότι κάτι τύποι σαν τον Πάνο τον Καμμένο που έλεγαν ότι είχαν βρει την λύση στα προβλήματά μας με το να κάνουμε παντού εξορύξεις, δεν ήξεραν τι έλεγαν για ακόμη μία φορά!

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Θα αναγνωστεί το «μήνυμα» της κάλπης, διαφορετικά υπάρχει το 1986

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ