ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΑν ο ποδηλατόδρομος του Αγρινίου έφτανε μέχρι την Τριχωνίδα;

Αν ο ποδηλατόδρομος του Αγρινίου έφτανε μέχρι την Τριχωνίδα;

Αν ο ποδηλατόδρομος του Αγρινίου έφτανε μέχρι την Τριχωνίδα;

Πολλά ειπώθηκαν από τον δήμαρχο Αγρινίου “μεταξύ τύρου και αχλαδίου” τη Δευτέρα το βραδάκι στο ξεκίνημα της θερινής κινηματογραφικής περιόδου στον κινηματογράφο “Ελληνίς”.

Πόσο σπουδαίο είναι το συγκεκριμένο σινεμά, κάποια πράγματα που δεν ξέραμε για το πώς θα είναι το Κηποθέατρο, οι παλιότερες σκέψεις για δωρεάν παραχώρηση του κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας που δεν ήρθε ποτέ, η χρήση των καπναποθηκών Παπαστράτου από το Δήμο για να μην ντρέπεται να φιλοξενεί κάποιον επίσημο στο Δημαρχείο.

“Εκεί που υποδεχόμαστε τους υπουργούς και τους επισήμους, στο δημαρχείο στο Αγρίνιο δεν είναι για να το διαφημίζουμε. Το Αγρίνιο στο κτίριο που φιλοξενεί το γραφείο του δημάρχου και τα άλλα κεντρικά γραφεία είναι απαράδεκτο και δεν το έχουν ούτε πόλεις με πολύ μικρότερο πληθυσμό”, έλεγε στην ομήγυρη ο Γ. Παπαναστασίου.

Επειδή όμως η κουβέντα ήταν χαλαρή και στο περιθώριο της παρουσίασης ενός σινεμά, τα πολύ “ψαγμένα” θέματα δεν είχαν θέση, λογικό είναι αυτό.

Ένα τέτοιο θέμα είναι η προσπάθεια που ακούγεται ότι θα γίνει τα επόμενα χρόνια για να πάει το Αγρίνιο όσο πιο “κοντά” γίνεται στο μεγάλο του πλεονέκτημα, την Τριχωνίδα. Λέγεται ότι υπάρχουν αρκετά μεγαλόπνοα σχέδια που, ασφαλώς, δεν θα είναι και πολύ μεγαλόπνοα αν σε βάθος χρόνου δεν μπορείς να κάνεις τον γύρο της λίμνης με έναν συνεχόμενο αυτοκινητόδρομο.

Κάποιες από τις ανεπίσημες συζητήσεις όμως που γίνονται και μέσα στον δήμο Αγρινίου και στην Περιφέρεια δείχνουν ότι έχει γίνει αντιληπτό πως πρέπει να πάει η καθημερινότητα, οι συνήθειες των Αγρινιωτών, πιο κοντά στην Τριχωνίδα.

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι η αρκετά ώριμη ιδέα (σε αυτό το επίπεδο είμαστε) ο ποδηλατόδρομος που φτιάχνεται ήδη από την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας να φτάνει μέχρι την λίμνη! Να υπάρξει δηλαδή μια διαδρομή που θα καταλήγει ίσως στα Αμπάρια ή σε άλλο σημείο και θα κάνει αυτή την ποδηλατική βόλτα ενιαία…

Δύσκολο; Σίγουρα -το είπαμε άλλωστε βρισκόμαστε σε πρώιμο επίπεδο-, όμως πλέον ένα πράγμα χρειάζεται για τέτοια σχέδια, εκτός από την ίδια την βασική ιδέα: τα χρήματα και πιο συγκεκριμένα το κατάλληλο εθνικό ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Και σε κάτι τέτοια τώρα τελευταία δεν πάει και άσχημα η περιοχή…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

*Φωτογραφία αρχείου

Τη… χαμένη ψήφο στα αριστερά προσπαθεί να πιάσει ο Τσίπρας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ